Skip to main content
Tech Ready for a Green Future

XOCEAN: een visie voor een groene toekomst

XOCEAN werkt samen met klanten in verschillende sectoren. Wat ze echter gemeen hebben, is de wens om de veiligheid op zee te verbeteren en CO2 uitstoot te verminderen. Traditionele energiebronnen schakelen snel over op duurzamere oplossingen. De oceaaneconomie groeit daarom in rap tempo. De OESO voorspelt dat de oceaaneconomie tegen 2030 zal verdubbelen tot $3 biljoen. XOCEAN’s  duurzame toekomst is een toekomst waarin innovatieve maritieme bedrijven samenwerken om data te verzamelen om risico en uitstoot op zee te verminderen.

Zo werkt XOCEAN Energy aan een groenere toekomst

In plaats van gebruik te maken van conventionele schepen met een volledige bemanning heeft dit bedrijf voor het verzamelen van maritieme data een technologie ontwikkeld met de naam XO-450 Uncrewed Surface Vessel (USV). Het oorspronkelijke vaartuig van XOCEAN is ongeveer zo groot als een auto en weegt ongeveer de helft. Het vaart de zee op om data te verzamelen en stoot ondertussen 1000 keer minder CO2 uit dan traditionele oceaanschepen. XOCEAN compenseert alle koolstofemissies en levert daardoor CO2-neutrale data. Hun technologie helpt niet alleen de milieu-impact van bedrijfsactiviteiten te verkleinen, maar het levert hun klanten ook data tegen lagere kosten én neemt veiligheidsrisico’s voor bemanningen weg. De XO-450 wordt aangestuurd via satelliet, dus operators en gegevensverwerkers kunnen overal vandaan hun werk doen, zelfs vanuit huis.

Voor de veilige toepassing van duurzame oplossingen, zoals energieproductie, op zee moeten moeten ontwikkelaars inzicht hebben in het onderwaterlandschap, de eigenschappen van de zeebodem, stromingen en het weer. Ook moeten ze over informatie van het mariene ecosysteem kunnen beschikken. Op basis van uitgebreide, betrouwbare data kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen, processen verantwoord beheren en hun werk doen met minimale impact op de natuur. XOCEAN ondersteunt de groei van de groene oceaaneconomie door belangrijke data te verzamelen op een nieuwe en veel duurzamere manier.

Nu al profiteren van een groene toekomst

XOCEAN is uniek binnen de sector voor gegevensverzameling. Ze verkopen hun technologie niet aan maritieme bedrijven. In plaats daarvan gebruiken ze de technologie zelf, waardoor ze eerder een dataleverancier zijn dan een hardware- of softwareprovider. Tot nu toe heeft XOCEAN data geleverd aan meer dan twaalf verschillende offshore windmolenparken in de EU en aan projecten in de Golf van Mexico, Trinidad en Tobago en de Great Lakes. Afgelopen jaar verdrievoudigde XOCEAN zijn inkomsten en verdubbelde het aantal teamleden. Naast hun werk in Europa en Noord-Amerika zijn ze bezig activiteiten op te zetten in Azië. Hun vloot van onbemande vaartuigen groeit naarmate ze de grenzen van de technologie blijven verleggen. Dit jaar wordt een gloednieuw model van hun vaartuig gelanceerd, dat nog duurzamer is en een nog grotere capaciteit heeft voor gegevensverzameling.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter