Wat is het Ierse voordeel?

Ierse bedrijven hebben een unieke aanpak in hun samenwerking met klanten wereldwijd. Ierse werknemers behoren tot de meest flexibele en hoogopgeleide ter wereld. Dankzij hun toekomstgerichte mentaliteit staan product-, service- en process-innovatie steeds hoog op de agenda. Zij hebben het bewijs geleverd te kunnen voldoen aan de behoeften van internationaal-opererende marktleiders en leveren zo overduidelijk “het Ierse voordeel”.

Bevolking

Meest flexibele

En veelzijdige bevolkingsgroep ter wereld

Top tien

Wereldwijd in het opleiden voor dienstverlening in een concurrerende markt

10e

Meest betrouwbare land ter wereld

Sterke samenwerking dankzij de meest flexibele beroepsbevolking ter wereld

Voor klanten zijn flexibiliteit en aanpassingsvermogen twee van de belangrijkste voorwaarden bij het kiezen tussen zakenpartners. Op beide vlakken voert Ierland voor 2017 de lijst aan in het Global Competitiveness Yearbook van het IMD. Dit aanpassingsvermogen stelt Ierse bedrijven in staat om met klanten mee te denken bij het vinden van oplossingen op maat en is van cruciaal belang geweest voor het zakelijk succes buiten de landsgrenzen.

Het aanpassingsvermogen van Ierse exportbedrijven wordt verder in de hand gewerkt door een jonge, gemotiveerde beroepsbevolking die volgens de OESO tot de hoogst opgeleide ter wereld behoort. Het Ierse onderwijssysteem staat bovendien in de wereldwijde top tien als het gaat om het voldoen aan de eisen van een concurrerende economie.

Lees het volledige artikelLees het volledige artikel

Innovatie

1e

Van het MKB in de EU Op het gebied van innovatie

12

Landelijke onderzoekscentra opgericht tussen 2013 en 2017

1e in de EU

Bij omzetten van onderzoek in economische waarde

10e op de wereldwijde ranglijst

Voor de kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek

Concurrentievoordeel voor klanten met het meest innovatieve MKB van Europa

Wie de concurrentie aan wil gaan, moet innovatief zijn en ook op dit vlak voeren bedrijven uit het Ierse MKB in 2017 de ranglijst aan op het Europese Innovatie Scorebord van de Europese Commissie. Overal ter wereld wenden klanten van Ierse bedrijven deze innovatie aan om efficiënter en productiever te werk te gaan en hun eigen productportfolio te verbeteren.

De Ierse overheid heeft de afgelopen twee decennia geïnvesteerd in wetenschap en technologie en met de huidige implementatie van de zogenaamde Innovation 2020-strategie blijft innovatie tot de speerpunten behoren. Een van de belangrijkste doelstellingen van dit plan is de garantie dat bedrijven die in Ierland zijn gevestigd beter presteren dan de concurrentie in buitenlandse markten. Een belangrijk streven hierbij is het aantal onderzoekers in het bedrijfsleven tegen het einde van dit decennium met 60% te laten toenemen naar 40.000.

Op onderzoeksvlak is de samenwerking tussen de Ierse staat en het bedrijfsleven ongeëvenaard. Met ondersteuning van de Ierse overheid waren wetenschappelijk onderzoekers vorig jaar betrokken bij 1036 samenwerkingsverbanden tussen bedrijven en hogeronderwijsinstellingen.

Lees het volledige artikel Lees het volledige artikel

Vertrouwen

Toegewijd

Aan de EU sinds 1973

Meest optimistisch

Onder EU-lidstaten over de toekomst van de EU

3de meest veerkrachtige

Supply chain ter wereld

Klantvertrouwen door stabiliteit, naleving van regelgeving en internationale oriëntatie

Door Brexit is de stabiliteit van de supply chain voor bedrijven wereldwijd een belangrijke kwestie geworden. Ierland blijft een actief en toegewijd lid van de EU. Dit betekent zekerheid en continuïteit voor klanten uit de EU die aankopen doen bij Ierse bedrijven en geen risico dat de supply chain onderbroken wordt, er nieuwe tarieven worden ingevoerd of er zich juridische problemen voordoen.

Ierse bedrijven hebben de blik naar buiten gericht. Voor veel van onze b2b-bedrijven bestaat meer dan 90% van de verkoop uit export. Door jarenlange ervaring met dienstverlening aan grote multinationals zijn Ierse bedrijven bovendien toonaangevend bij de naleving van internationale regelgeving.

In de onzekere tijden na de Brexit zorgen Ierse bedrijven voor zekerheid doordat ze werken vanuit een land met een stabiele supply chain. Volgens de Resilience Index van FM Global uit 2016 heeft Ierland zelfs de op twee na meest veerkrachtige supply chain ter wereld.

Lees het volledige artikel Lees het volledige artikel