Mercury - Partnering in Construction Hightech bouwprojecten

Mercury Engineering: multinationale uitbreiding bevorderen met expertise en flexibiliteit

Door Patrick Torrekens augustus 16 2017 No Comments

Hightech bouwprojecten in de farmaceutische industrie en de datacentersector zijn doorgaans groot en complex. Multinationals moeten er bijgevolg op kunnen vertrouwen dat de bouw- en engineeringbedrijven waarmee ze samenwerken op dat gebied over een solide staat van dienst beschikken.

Vanuit zijn vestiging in Dublin werkt Mercury Engineering al meer dan 30 jaar aan bouwprojecten voor buitenlandse directe-investeringsmaatschappijen in deze sectoren in Ierland – met name voor Amerikaanse multinationals in de jaren 90. Het bedrijf heeft een cultuur van inzicht in de behoeften en prioriteiten van dergelijke klanten opgebouwd. Dit heeft geleid tot vervolgopdrachten op markten buiten Ierland.

“Als multinationals een grote som geld uitgeven, doen ze dat het liefst bij iemand met wie ze al eerder hebben samengewerkt. Veelal willen ze vertrouwde gezichten zien of toch op zijn minst weten dat het bedrijf al eerder aan een vergelijkbaar project heeft gewerkt”, vertelt Eoin Vaughan, CEO van Mercury Engineering.

“We hebben meegewerkt aan de bouw van vijf datacenters voor een grote ontwikkelaar van datacenters in Europa. Daarbij doken in Zürich dezelfde medewerkers op als in Amsterdam. Deze teams worden aangestuurd vanuit Dublin.”

Afhankelijk van de toestroom van werk, heeft Mercury Engineering 1.200 tot 2.000 directe medewerkers in dienst die lopende projecten afronden en nieuwe projecten op gang brengen. Het bedrijf beschikt ook over een uitgebreide supply chain en pool van onderaannemers, waar nog eens 1.500 mensen aan het werk zijn. 

Partnering in Construction - Mercury Engineering

De cultuur van het bedrijf draait grotendeels om investeren in medewerkers. Mercury Engineering is de grootste werkgever van stagiairs in Ierland en heeft er zelfs een beurzenstelsel voor opgezet. Zo versterkt het de professionele ontwikkeling van werknemers door middel van externe en interne opleidingstrajecten. En bovendien biedt het hen ook kansen om in het buitenland te werken.

“Ons personeel is bijzonder trouw aan onze onderneming. De meeste senior werknemers werken al meer dan 20 jaar bij ons en de meeste senior functies worden ingevuld door vaklui die hun vakkennis gestaag hebben opgebouwd”, merkt Vaughan op.

Mercury Engineering werkt gelijktijdig aan projecten voor een aantal belangrijke multinationale klanten in vier of vijf landen. “Dankzij onze draagkracht kunnen wij het aantal vaklui verhogen om meerdere grote projecten uit te voeren. Dit toont aan hoe schaalbaar we zijn en dat is een pluspunt dat onze concurrentie waarschijnlijk niet in de schaal kan leggen”, zegt Vaughan.

“We werden een internationaal bedrijf in de traditionele zin van het woord, met kantoren in andere rechtsgebieden en onafhankelijke zelfstandige bedrijfseenheden. Enkele jaren geleden hebben we een centrale wijziging doorgevoerd. Hierdoor konden we ons mobiliseren voor belangrijke klanten die ons wereldwijd willen inschakelen.”

In alle sectoren waarin Mercury Engineering actief is, geeft de snelheid waarmee bedrijven de markt willen bereiken aan hoe groot de behoefte van klanten wel niet is. “Het beschikbare tijdsbestek voor de voltooiing van projecten wordt alsmaar korter”, geeft Vaughan aan. “Als antwoord hierop hebben wij off-site productie ingeschakeld, alsook geavanceerde oplossingen en modules ingezet om projecten sneller op te leveren. Zo kan er al heel wat werk worden verricht door ervoor te zorgen dat onderdelen in elkaar passen voordat het kritieke werk aanvangt.”

Door gebruik te maken van Building Information Modelling (BIM) heeft Mercury Engineering zich als bouwbedrijf de afgelopen 10-15 jaar duidelijk weten te onderscheiden”, verduidelijkt Vaughan. “Wij zijn op dat gebied blijven innoveren omdat wij inzagen dat klanten BIM in hun levenscyclusbeheer willen integreren en hun gebouwen willen beheren nadat ze klaar zijn.

“De volgende generatie BIM zal het mogelijk maken om onderdelen te bestellen of de servicegeschiedenis van afzonderlijke onderdelen te controleren. Waar BIM aanvankelijk eerder een coördinatiemiddel was, wordt het nu beschouwd als een manier om bouwprocessen te versnellen.”

Partnering in Construction - Mercury Engineering

Vaughan merkt op dat Mercury Engineering zijn expertise in het uitvoeren van complexe hightech projecten in de loop van zijn 45-jarig bestaan in de praktijk heeft opgedaan.

“Naarmate we meer leerden en ontwikkelden, kregen we beter inzicht in de prioriteiten en behoeften van klanten. We kunnen complexe projecten op een geplande manier uitvoeren en daarbij de veiligheid van het gebouw en de gebruikers ervan vooropstellen. Tien jaar lang waren onze veiligheidsscores zelfs het dubbele van de gemiddelde score in de sector.”

Ierse bouw- en engineeringbedrijven hebben jarenlang aangetoond dat zij betrouwbare partners zijn voor multinationale bedrijven in de farmaceutische industrie en de datacentersector in Europa. Die status hebben zij te danken aan hun flexibiliteit en capaciteit om complexe hightech projecten snel en efficiënt uit te voeren.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter