Hightech bouwprojecten

Linesight – Partner in de bouw van datacenters in heel Europa

februari 1 2018 No Comments

6 jaar geleden koos Linesight voor Nederland als hub voor de uitbereiding van zijn datacenterproject. Paul Butler, een van de directeuren van het bedrijf, legt uit: “Nadat we enkele datacenterprojecten voor Amerikaanse multinationals in Ierland opgeleverd hadden, begonnen we te kijken naar Nederland, omdat Amsterdam een belangrijk knooppunt in de sector is.”

Als wereldwijd bouwadviesbureau met meer dan 40 jaar ervaring en 17 kantoren over de hele wereld ondersteunt Linesight Tier One-klanten in verschillende sectoren, waaronder datacenters, de commerciële sector, transport en infrastructuur, gezondheidszorg en retail. Tot op de dag van vandaag heeft Linesight gewerkt aan 158 datacenterfaciliteiten, die al meer dan 2300 MW aan vermogen en 1,9 miljoen km2 aan “witte ruimte” hebben geleverd.

De voorbije 6 jaar heeft Linesight haar gespecialiseerde team in Nederland uitgebreid van 4 naar 30 personen, waarvan 95% daar voltijds gevestigd zijn en geïntegreerd in de lokale community. Butler beschrijft het belang van de verhuizing: “Om datacenterprojecten te leveren in Europa is het belangrijk om op het grondgebied. Of het nu gaat om een dochterbedrijf, een kantoor of een toegewijd team dat in de markt gevestigd is.” 

Het menselijk voordeel

De bewezen staat van dienst van Linesight op vlak van kwaliteit en het op tijd opleveren van projecten heeft het bedrijf geholpen om een gevestigde waarde te worden in Nederland. Het bedrijf hanteert een partnershipaanpak met klanten die opgebouwd is uit duidelijkheid en consistentie. Hun uitmuntende service en personeel bleken dan ook een onderscheidende factor.

“Voor onze eerste klanten in de Nederlandse markt waren we de voorkeursbieders en reisden we met hen mee als onderdeel van hun team, waardoor we hen dezelfde service konden bieden als op de Ierse markt,” legt Butler uit. “We waren ook zeer competitief in het winnen van projecten waar bedrijven met interne auditfuncties aan bod kwamen.”

Een aantal multinationale klanten vroegen of specifieke leden van het Linesight-team ook aan de projecten in Nederland werkten. Butler geeft meer uitleg: “Onze mensen zijn heel belangrijk in onze organisatie. Senior Project Managers begeleiden projecten van begin tot einde. Directeurs houden projecten 24/7 in het oog. Relaties die we doorheen de jaren hebben opgebouwd zijn heel belangrijk.”

Wat Hightech bouwpartners nodig hebben in Europa

Bij het opbouwen van hun aanwezigheid in de Nederlandse markt, investeerde Linesight veel tijd in het zoeken naar juiste aannemers en partners om projecten in de vereiste norm op te leveren en in het opbouwen van lokale regelgevingsdeskundigheid op het gebied van bouw, planningscodes en tijdsbestekken.

Butler adviseert: “Het is van essentieel belang om de lokale regelgeving en praktijkcodes voor de industrie te begrijpen. Dat resultaat verkrijg je best door een deel te worden van de lokale omgeving. In Nederland variëren bouwregels bijvoorbeeld per regio. Er is veel zware industrie bij de Duitse grens, wat in schril contrast staat met de regio van Amsterdam.”

De laatste 6 jaar is het netwerk van Linesight sterk gegroeid in Nederland, “We breidden ons netwerk van aannemers uit tot buiten Amsterdam. We hebben betrouwbare partners in Nederland waarvan we weten dat ze zullen opleveren wat we vragen. ”

Het bedrijf heeft de aanpak over de hele wereld gekopieerd. Linesight werkt aan 47 datacenterprojecten in de VS, 24 in het Midden-Oosten, 43 in het VK en Ierland, 18 in Europa en nog veel meer in Australië, Zuidoost-Azië en Zuid-Afrika.

Het hele datacenter-bouwpakket

Linesight werkt met 9 van de 10 grootste datacenterbezitters, colocatie- en cloudaanbieders ter wereld, met klanten zoals Global Switch, Digital Realty en RagingWire.

Butler beschrijft het voordeel dat hen heeft geholpen om deze positie te bereiken: “wat ons onderscheidt – naast onze mensen – is het feit dat we een ‘all-in’-bedrijf zijn en dat we Kostmanagement, Projectmanagement, Risico- en schemabeoordeling aanbieden. Dit is van vitaal belang voor grote multinationals,” zegt Butler.

“Veel van onze teamleden hebben een achtergrond in civiele bouwkunde, elektrotechniek en machinebouw. Onze services beperken zich niet tot ‘number crunching’ (complexe en lange berekeningen maken). Ons team begríjpt het design. Ze kunnen in detail door tekeningen van klanten gaan en zijn vloeiend in de technische taal.”

Partner in de bouw van datacenters in heel Europa

Toen de projecten in Nederland bijna afgerond waren, verbreedde Linesight zijn netwerk om met klanten op verschillende locaties samen te blijven werken. Door voet aan de grond te krijgen in Nederland kon het bedrijf ook uitbreiden naar Duitsland, België en de Scandinavische landen. Het Nederlandse datacenter fungeerde als hub voor groeiende extra sectoren en Europese markten.

Butler wijst ons op de voordelen voor de klanten: “Klanten houden van de consistente, nette aanpak om met één partner over verschillende markten te werken, in plaats van tijd te besteden aan het opleiden van nieuwe lokale aanbieders en nog eens te vertellen wat ze willen en hoe ze werken.”

Butler adviseert dat flexibiliteit essentieel is om samen te werken met multinationale bedrijven: “Je moet je aanpassen aan de behoeften van de klant in elke lokale markt, dat wil zeggen dat je bereid bent om te reizen en beschikbaar te zijn op elk moment dat de klant je nodig heeft om zaken te doen. Onze seniors reizen regelmatig om klanten om de Europese markt te ontmoeten.”

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter