Group Kirby Engineering : expert de la valeur ajoutée dans les projets de construction Construction

Kirby Group genereert waarde voor klanten in Europa

oktober 23 2018 No Comments

Kirby Group Engineering voert al meer dan een halve eeuw projecten uit in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en op het Europese vasteland volgens de ‘Kirby Way’. Het bedrijf heeft zijn omzet in afgelopen jaren verdrievoudigd tot € 167 miljoen.

Kirby werd in 1964 opgericht en biedt diensten aan in de werktuigbouw en elektrotechniek. Het bedrijf ontwerpt en realiseert onder meer hoog- en middenspanningsinstallaties voor klanten in diverse essentiële sectoren. Voorbeelden hiervan zijn datacenters, biowetenschappen, de fabricagesector, zakelijke dienstverlening, petrochemie, onderstations en duurzame energie.

“We hebben ons eigen geïntegreerde proces voor projectuitvoering ontwikkeld dat we de ‘Kirby Way’ noemen. Dit houdt in dat we waarde creëren en delen door samen te werken en door ervaren, toegewijde projectteams in te zetten die alles in het werk stellen om elk project tot een goed einde te brengen,” zo verklaart managing director Jimmy Kirby.

Kirby-waarden en continue verbetering

Bij Kirby staan de volgende bedrijfswaarden centraal:

  • Veiligheid: de veiligheid waarborgen met veilige werksystemen en een veilige werkplek
  • Kwaliteit: verspilling tegengaan door het werk in één keer goed te doen
  • Uitvoering: projecten uitvoeren volgens een ijzeren discipline
  • Waarde: waarde creëren en delen door samenwerking, innovatie en ‘operational excellence’.

De levering van projecten is gewaarborgd doordat Kirby zich bij de uitvoering aan een ijzeren discipline en de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen houdt. Het bedrijf creëert waarde voor klanten en deelt deze door een combinatie van samenwerking, innovatie en ‘operational excellence’.

“Onze klanten vertrouwen op onze integriteit. Ze merken dat wij tot in de bestuurskamer betrokken zijn; dat blijkt uit onze proactieve aanpak van projecten. Ook BIM’s, uitbestede fabricage en innovatieve technologie, staan centraal in ons succes. Deze ‘lean practices’ worden steeds belangrijker voor onze projectlevering omdat ze ons en onze klanten veel voordeel opleveren,” aldus Jimmy Kirby.

“We hebben ook een Innovation Suggestion Scheme, zodat iedereen op de werkvloer suggesties kan inbrengen, wat tot een innovatiegerichte cultuur leidt. Op die manier genereren we continu ideeën voor innovatie en ‘lean’ werken waarmee we onze bedrijfsvoering efficiënter kunnen maken doordat processen sneller verlopen,” aldus Kirby.

Een project dat onlangs werd opgeleverd, is de elektrische installatie voor een 18-megawatt datacenter in Dublin. Hiervoor moest een voormalige fabriek worden verbouwd tot een modern Tier 3-datacenter compleet met 110 kV-aansluiting op het civiele stroomnet.

In Schotland sleepte Kirby een contract in de wacht voor de aanleg van elektrische infrastructuur voor de Kilgallioch Wind Farm. 94 windturbines zullen samen 289 MW op het openbare elektriciteitsnet leveren.

Aan de Solvay Group in Wales leverde Kirby de volledige mechanische en elektrische voorzieningen. Het bedrijf leverde daarnaast ook pijpleidingen voor een nieuwe, gespecialiseerde kleefstoffenfabriek. Kirby was vanaf de planning tot de uiteindelijke overdracht bij dit project betrokken.

Kirby ontwierp de installatie, liet elders prefab-elementen maken, leverde deze in modulaire segmenten aan en plaatste een complete leidingenbrug tegelijk met de staalconstructie van het gebouw. Allemaal volgens ‘lean construction’-principes. Door deze betrokkenheid kon aan het begin van het project al veel werk worden verricht, zodat er minder werkuren op locatie nodig waren en de efficiency maximaal was.

Expansie in de toekomst

In de afgelopen jaren heeft Kirby de omzet verdrievoudigd tot € 167 miljoen. Om deze groei mogelijk te maken, werd het directe personeelsbestand uitgebreid met 700 werknemers, waaronder 100 stagiairs. Kirby opende in 2008 zijn eerste buitenlandse vestiging en is tegenwoordig aanwezig in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en op het Europese vasteland. In 2010 kreeg Kirby zijn eerste Europese project en sindsdien heeft het bedrijf zijn internationale activiteiten steeds verder uitgebreid.

Het bedrijf maakte onlangs bekend dat Zweden de volgend stap wordt in de buitenlandse expansie. “Expansie in Scandinavië draagt bij aan ons succes. We hebben er prestigieuze opdrachten voor datacenters binnengehaald en er zitten meer projecten in de pijplijn,” aldus Jimmy Kirby.

Kirby is momenteel in staat om projecten uit te voeren in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Nederland en België. Om aan de groeiende vraag naar de diensten te kunnen voldoen, ontwikkelt het bedrijf extra capaciteit voor projecten in Noorwegen, Duitsland, Zwitserland en Luxemburg.

“Onze focus ligt momenteel op datacenters, biowetenschappen, de fabricagesector, onderstations en duurzame energie,” zegt Kirby, die het bedrijf de afgelopen jaren substantieel heeft zien groeien.

Eerder dit jaar ontving Kirby een gouden Investors in People-onderscheiding. Deze internationale prijs is gebaseerd op een standaard voor leidinggevenden die topprestaties leveren dankzij goed personeelsmanagement. Dit is een voorwaarde voor zakelijke groei. Kirby investeerde ook substantieel in leidinggevenden en kondigde versterking van het management aan om de groei en het succes voort te zetten.

“Het bedrijf heeft uitstekende vooruitzichten dankzij de kracht van ons managementteam, de medewerkers en externe capaciteit, ons vermogen om strategieën te formuleren en te implementeren, en de waardepropositie voor de klant,” besluit Kirby.

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
NU ABONNERENNU ABONNEREN

Thank you

for registering to our newsletter