Hightech bouwprojecten Cleantech

Innovatie en partnerschap helpen EPS Group slagen in de watersector

mei 2 2018 No Comments

EPS Group is een van de meest succesvolle milieumaatschappijen van Ierland en ontwerpt, bouwt en exploiteert systemen voor water- en afvalwaterzuivering en pompapparatuur voor industriële, commerciële en gemeentelijke klanten in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten.

EPS Group is ook een van de weinig echte “end-to-end” dienstverleners in de wereldwijde watersector.

Innovatie staat centraal voor het succes. In de 50 jaar sinds de oprichting, is de groep, gevestigd in County Cork in Ierland, uitgegroeid van een bescheiden onderneming op het gebied van elektrische- en pompdiensten tot een internationaal exporterende product- en dienstverlener, gericht op de sectoren in water, afvalwater en schone technologie.

Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Mallow en heeft vestigingen in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Jordanië. Vandaag telt de EPS Group meer dan 450 personen.

Het is de grootste partner van Ierland die in particulier bezit is van Design-Build-Operate (DBO) voor de levering en exploitatie van water- en afvalwatervoorzieningen. De huidige operationele concessies op lange termijn omvatten meer dan 300 behandelingsactiva die ten dienste staan voor meer dan een miljoen mensen.

Het bedrijf heeft contracten gehad met alle 34 waterinstanties in de Republiek Ierland (nu overgedragen aan het nationale nutsbedrijf Irish Water), evenals met een aanzienlijk deel van de deelmarkt voor handelaars.

Innovatie in actie bij EPS Group

EPS Group blijft innoveren en won onlangs een Digital Technology-prijs bij de European Business Awards voor een inzending die gericht was op het onlangs geopende Centre of Design en Manufacturing Excellence van de onderneming met een waarde van 4,5 miljoen euro en een grootte van 3700 m2.

Als eerste in zijn soort voor de watersector in Ierland en het Verenigd Koninkrijk, stelt het nieuwe hightechcentrum EPS in staat om samen te werken met klanten en partners over de hele wereld met behulp van multidimensionale ontwerpplatforms, Building Information Modeling (BIM) en digitale demonstraties .

“Een belangrijke onderscheidende factor voor EPS Group is het feit dat we alle vaardigheden hebben ontwikkeld die de sector intern nodig heeft. Terwijl onze concurrenten in de meeste opzichten verschillende activiteiten outsourcen, zijn wij een end-to-end solutions provider, die elk aspect van een project verzorgt, van concept tot nazorg,” zegt Patrick Buckley, managing director van EPS Group.

“Deze brede expertise, gekoppeld aan ervaring, geeft EPS Group een belangrijk voordeel, net als de inzet van het management om altijd ‘een stap verder te gaan dan onze concurrenten,’” legt Buckley uit.

EPS ontwerpt en assembleert bijvoorbeeld installaties, “om ervoor te zorgen dat we het meteen ter plekke krijgen,” vervolgt Buckley.

EPS zet zich in voor een gestroomlijnde productie en verplaatst zijn ontwerpteam naar de fabrieksvloer zodat ontwerpers, constructeurs en assemblageteams kunnen samenwerken voor optimale efficiëntie. De gestroomlijnde methodologieën stellen ons in staat om de kosten laag te houden en uiteindelijk waarde te leveren aan onze klant gedurende hun hele project,” zegt Buckley.

Waarom klanten behandelen als strategische partners essentieel is

De Groep heeft een omzet van 80 miljoen euro en een groei van ongeveer 10% per jaar. “Onze ontwikkelingsstrategie is gebaseerd op partnerschappen zowel in de productieketen als daarbuiten”, voegt Buckley toe.

Dit omvat samenwerkingsverbanden met klanten en eindgebruikers, bijvoorbeeld met Tier 1 waterbehandelingsbedrijf Stantec Treatment, met wie het een gezamelijke onderneming van het VK is, MEPS.

EPS smeedt ook samenwerkingsverbanden om innovatie te stimuleren, zoals de licentiëring van het duurzaam afvalwaterbehandelingsproces Nereda van Royal Haskoning DHV in Nederland, voor gebruik in Ierland en geselecteerde projecten in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten.

“De bestaande biologische afvalwaterzuiveringstechnologie is meer dan 100 jaar oud. Dit is nieuwe technologie voor een nieuwe generatie “, zegt Buckley. “Nereda is een ander voorbeeld van de manier waarop EPS Group strategische partnerschappen gebruikt om zich in de markt te onderscheiden. Of het nu gaat om het opbouwen van dergelijke partnerschappen of door te investeren in bedrijven die passen in het profiel van onze groeistrategie, het maakt allemaal deel uit van onze sterke focus op een duurzame groei. ”

Centraal hierbij staat het zoeken naar projecten waar EPS Group waarde kan toevoegen. “We gaan waar klanten waarderen wat we brengen,” zegt hij. “Het is een langzamere brand maar het is een duurzamere benadering van bedrijfsgroei, terwijl we doorgaan met onze digitale bezorgtraject”.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter