Medtech

Hoe het Ierse bedrijf SilverCloud technologie en psychologie combineert om levens te verbeteren over de ganse wereld

april 30 2018 No Comments

Een sterke basis in research en klinisch onderzoek zorgde ervoor dat SilverCloud een “innovation DNA” kon ontwikkelen, en dit is nog maar het begin zegt oprichter en CEO Keh Cahill.

In een tijdperk waar discussies rond mentale en emotionele gezondheid nog nooit zo aanwezig waren werkt een Iers bedrijf aan technologie om levens te verbeteren van gebruikers in Europe en de rest van de Wereld. SilverCloud is een vertrouwelijk platform dat therapeutische en psycho-educatieve programma’s levert die op hun beurt gebruikt worden door zorgverleners en grote bedrijven om de emotionele gezondheid van gebruikers te verbeteren.

SilverCloud werd opgericht in Dublin in 2012 en heeft ondertussen 150 000 actieve gebruikers verspreid over 185 organisaties in acht verschillende landen, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Australië en Ierland.

CEO Ken Cahill, die gestationeerd is in Bosten, legt uit dat het bedrijf organisaties toelaat om “toegang te hebben tot doeltreffende mentale en emotionele gezond voor een betaalbare prijs. Toen we begonnen waren er veel problemen in de industrie, waaronder hoge graad van afvallende gebruikers, een lage graad aan engagement en een beperkte klinische vooruitgang. Dit zijn enkele van de belangrijkste uitdagingen die SilverCloud aanpakt.”

DNA of innovation

“Het platform wordt gebruikt door verschillende types organisaties. Het helpt hen om een betere mentale gezondheids-ervaring aan te bieden.”

Aan de grond van de uitbreiding van SilverCloud staat wat Cahill “a DNA of innovation” noemt. Een derde van het 60-koppige personeel is bezig met onderzoek en ontwikkeling, een andere derde bestaat uit klinisch personeel dat bezig is met lopende onderzoeksproeven in het kader van het verbeteren van de aangeboden diensten.

De dienst omvat momenteel op onderzoek gebaseerde, gestructureerde programma’s die de gebruiker helpen met het aanpakken van depressies, angst en stress. Een toewijding aan het blootleggen van nieuwe methoden en benaderingen draagt bij aan het succes van het bedrijf. “Op dit moment lopen er 30 onderzoekproeven verspreid over onze verschillende markten. We zijn constant bezig met het evolueren en itereren van het platform met nieuwe op onderzoek gebaseerde programma’s. “

“Om onze klanten en gebruikers van dienst te kunnen zijn is het voor ons belangrijk dat de oplossing werkt in termen van positieve resultaten, hij makkelijk toegankelijk is en makkelijk aanpasbaar is.”

Door hun focus op overzeese markten is Cahill zich zeer bewust van de uitdagingen bij een uitbreiding in de Europese Unie en daarbuiten. Maar, legt hij uit, een uitbreiding hoeft niet per se een ingewikkeld proces te zijn wanneer iedere nieuwe markt de aandacht krijgt die ze verdient. De sleutel tot onze aanpak is respectvol zijn voor de markt die we betreden. Het is belangrijk om aanwezig te zijn in het gebied. Enkel binnen en buiten vliegen is niet gepast. Je hebt een volledige, toegewijde en aanhoudende focus nodig.”

Nu SilverCloud zijn vleugels verder uitslaat over de wereld beschrijft Cahill hoe SilverCloud’s Ierse roots en de reputatie van enkele Ierse bedrijven heeft bijgedragen tot haar succes. “Waar we vandaag komen heeft ons echt geholpen. Afkomstig zijn van formatieperioden in het National Digital Research Centre van Ierland (NDRC), Trinity College Dublin en het Mater Hospital hielpen ons om geloofwaardigheid en afkomst te vestgen.”

“SilverCloud’s toewijding aan nieuwe markten en innovatie heeft ervoor gezorgd dat het platform enorm is gegroeid tijdens de laatste vijf jaar,” legt Cahill uit. “Het doel is nu om verder te groeien en tegelijkertijd de diensten voor de huidige gebruikers te blijven verbeteren. We hebben nu 150 000 mensen die het platform gebruiken sinds 2012. De helft hiervan is begonnen in het laatste jaar. De groeisnelheid was fenomenaal. Het doel is om er uiteindelijk miljoenen te hebben en van SilverCloud de nummer één plek te maken om je emotionele gezondheid te verbeteren. Dat is dan ook de strijdkreet van alles wat we doen, dat is waar we op terugkomen wanneer we beslissingen maken.”

“We focussen op het behouden van onze innovatiecultuur en het boeken van resultaten tegelijkertijd. Terwijl we groeien blijven we focussen op het behouden van dat DNA. Bijvoorbeeld wanneer we investeerders accepteren proberen we er altijd voor te zorgen dat deze op een lijn staan met wat we doen én waarom we het doen.”

Cahill zegt dat de focus op groei gedeeld wordt door het volledige personeelsbestand van het bedrijf.

Levens verbeteren

“In ons kantoor hangen schermen die tonen hoeveel gebruikers we hebben en hoeveel er op dit moment actief zijn om ons te herinneren aan onze doelen om de emotionele gezondheid te verbeteren.”

Naast de groei in nieuwe gebruikers is Cahill het meest trots op het feit dat het platform meetbaar levens verbetert. Dat, legt hij uit, is de missie. Voor Cahill gaat de impact van SilverCloud veel verder dan inkomsten, het strekt zich uit tot hoeveel mensen het helpt en een effect heeft op hun leven. In dat opzicht toont het platform nu al resultaten, resultaten die zeggen dat het gebruikers een beter leven bezorgt.

“We betraden de Britse markt iets meer dan vier jaar geleden. Sindsdien is het platform overgenomen door meer dan 70% van de totale NHS om in mentale gezondheidszorg te voorzien,” zegt hij. “Wat we hebben gezien is ongelooflijk. Meer dan 80% van de gebruikers van het platform gaan er klinisch aanzienlijk op vooruit en meer dan 60% zullen volledig herstellen. Deze cijfers zijn niets minder dan fenomenaal. Ik ben enorm trots dat we aanzienlijk en positief de levens van onze gebruikers verbeteren. En het gaat veel verder dan dat, ook het leven van echtgenoten, families en de gemeenschap verbetert.”

“I’m proudest that we’re measurably and positively improving the lives of users. And it goes beyond the users. We’re improving the lives of their spouses, their families and the community.”

Related Articles

Digital Health

Hoe het Ierse bedrijf SilverCloud technologie en psychologie combineert om levens te verbeteren over de ganse wereld

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter