Hightech bouwprojecten

Hanley Energy speelt een cruciale rol in het draaiende houden van datacenters

april 27 2018 No Comments

Hanley Energy’s geïntegreerde benadering van stroomtoevoeroplossingen beschermt datacenters over de hele wereld tegen uitval.

“Wanneer een datacenter de verbinding voor slechts drie minuten verliest, kan dit een verwoestend effect hebben voor een bedrijf,” zegt Dennis Nordon, medeoprichter van de Ierse energiemanagementspecialist Hanley Energy. “Betrouwbaarheid is cruciaal, niet enkel voor Google, Facebook, Amazon en Microsoft, de datacenter-reuzen van de wereld, maar ook voor bedrijven die dataverwerking en opslag verkopen aan andere bedrijven.”

Hanley Energy speelt een belangrijke rol in de bescherming van datacenters tegen problemen veroorzaakt door elektriciteitsproblemen. Gigantische hoeveelheden data, inclusief de foto’s, video’s en zakelijke documenten die we iedere dag uploaden naar de cloud, worden bewaard in deze centers op rijen servers die dag en nacht draaien. Elke korte stroomuitval, stroomtekort of piek kunnen blijvende schade aanrichten aan de installatie én aan de reputatie van het bedrijf.

Ierland is tegenwoordig een populaire locatie voor datacenters en Hanley Energy begon in 2012 voor het eerst samen te werken met een grote dataprovider. Het bedrijf levert, gemiddeld, elke zes weken, vier megawatts back-upenergie aan datacenters met tot nu al 120 en 150 megawatts aan UPS (UninterruptiblePower Supply) geïnstalleerd.

“Iedereen kan hardware leveren,” zegt Nordon, “maar wij zorgen voor integratie-expertise. Samen met hardware en randapparatuur zorgen wij voor de controle-component die tegen het systeem zegt wanneer het moet overschakelen naar de UPS.” Als resultaat heeft het bedrijf al klanten verzameld in heel Europa en opende het zijn Europese hoofdkwartier in 2014 in Frankfurt, zijn Amerikaans hoofdkwartier in Washington DC in 2016 en hebben ze een verkoops- en dienstencentrum in Stockholm sinds 2017. Binnenkort opent er ook een kantoor in Zuid-Afrika.

Hanley Energy’s systeem houdt het energieverbruik en de onregelmatigheden in de gaten, het houdt alle informatie van stroomuitval tot storingen in de installatie netjes bij zodat onderhoudsteams aan de slag kunnen om ervoor te zorgen dat de problemen zich niet herhalen. “Waar onze concurrenten gestandaardiseerde producten aanbieden zonder enige aanpassing of verbeteringen, kunnen wij ieder product integreren en de klant exact geven wat hij wil,” legt Nordon uit. “Service op maat.”

Het bedrijf is ook trots op haar snelheid en flexibiliteit als het aankomt op klantenservice. “We zijn voortdurend bezig met het verzinnen van nieuwe producten zoals de EPMS (event and power management system), volledig zelf ontworpen, voor een van onze grote datacenterklanten,” zegt Nordon. Het systeem haakt in op alle hardware en houdt de stroomsituatie in de gaten terwijl het live-updates geeft in een gebruiksvriendelijk interface. Wanneer er een probleem is, is Hanley Energy voor de meeste van haar klanten binnen de 2 uur aanwezig.

Met haar sterke reputatie en goede netwerk binnen de datacenterwereld heeft Hanley Energy een steeds groter wordend klantenbestand, waaronder Continent 8 Technologies, een bedrijf met datacenters in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika. “Hanley Energy’s service als een leverancier is van onschatbare waarde voor het datacentermilieu waarin we ons bevinden,” zegt Wesley Smith, Head of Global Facilities bij Continent 8. “Het is essentieel dat Continent 8 een goed geïnformeerde, flexibele leverancier heeft die snel kan reageren op de kritieke aard van ons bedrijf.

“Ik heb steeds ondervonden dat ze bij Hanley Energy altijd alles weten over de laatste ontwikkelingen in de technologie en dat het personeel altijd beschikbaar is om de juiste oplossing te vinden voor ons bedrijf,” voegt Smith toe.

Dublin is, samen met London, Frankfurt en Stockholm een belangrijke Europese datahub en zorgt voor een constante stroom van informatie over het ganse continent, een stroom die alleen maar verder zal evolueren met de verdere digitalisatie van huishoudelijke artikelen en cloudopslag. Hanley Energy zal er zijn om ervoor te zorgen dat alles vlotjes blijft lopen.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter