Dornan - The Irish Advantage Hightech bouwprojecten

Dornan Engineering: 20 jaar voorzien in de behoeften van multinationals

Door Patrick Torrekens september 5 2017 No Comments

Dornan Engineering in Cork investeert tijd en energie in het opbouwen van goede relaties met grote multinationals, die steeds opnieuw met het bedrijf willen samenwerken vanwege zijn betrouwbaarheid en aanpassingsvermogen.

Gedurende de afgelopen 20 jaar heeft het Ierse Dornan Engineering langdurige relaties opgebouwd met grote farmaceutische bedrijven zoals Eli Lilly en Pfizer. Het bedrijf heeft bovendien aan 30 datacenterprojecten meegewerkt, verspreid over Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Duitsland en Zweden.

Een van de voornaamste redenen waarom klanten steeds terugkomen en Dornan Engineering nieuwe contracten weet binnen te halen, is de consistente manier waarop het bedrijf met klanten samenwerkt, aldus algemeen directeur Oliver Lonergan.

“Een goede samenwerking binnen projecten is voor ons echt een speerpunt. We investeren veel tijd in het tevreden houden van de klant, want een tevreden klant zorgt voor meer werk.”

“Wij begrijpen wat een klant nodig heeft en als we zien dat er iets mis is wat betreft regulering of apparatuur, geven we dat meteen door en zoeken we een oplossing. We zijn erg proactief in het ontwikkelen van oplossingen voor problemen die zich voordoen.”

Dornan Engineering

Volgens Lonergan heeft Dornan Engineering een andere aanpak van projecten dan concurrerende lokale leveranciers.

“We investeren veel tijd in de beginfase van een project en focussen op alle stappen die moeten worden uitgevoerd”, legt hij uit. “We volgen een gedetailleerd projectplan en weten daarom altijd waar we ons binnen het project bevinden, wat er al gedaan is en wat er nog gedaan moet worden. Gezien de dynamiek die zo kenmerkend is voor de farmaceutische industrie en de datacentersector, is het strak bijhouden van het werkproces erg belangrijk”, vult hij aan.

“Tijdens de uitvoering van een project is het soms nodig om aanpassingen te doen met het oog op de productie. Dat heeft vaak een grote impact op ons werk. We zijn echter in staat erg flexibel om te gaan met dergelijke aanpassingen, zodat het project zo snel mogelijk kan worden opgeleverd.”

Eén aspect dat Dornan Engineering bijzonder belangrijk vindt, is correcte naleving van de lokale regelgeving. Er is altijd contact met iemand van de lokale autoriteiten die het werk inspecteert en er zijn mensen binnen de organisatie met expertise op het gebied van de regelgeving in verschillende landen.

Dornan Engineering bestaat ruim 50 jaar en heeft meer dan 1200 medewerkers in dienst. Voor ieder hightechbouwproject wordt een team van gemiddeld 400 mensen ingezet. “In totaal werken er soms wel drie- of vierduizend mensen op één locatie. We zijn er heel goed in om op een praktische en open wijze met iedereen te communiceren”, vertelt Lonergan. “Om goed in het buitenland te kunnen werken, is het belangrijk dat je voldoende mankracht op de vloer hebt om de controle te behouden. Doordat er vaak veel projecten tegelijk lopen, worden medewerkers vaak overgeplaatst en is er sprake van een continue dynamiek. We zorgen er echter altijd voor dat voor elk project inzet van de juiste mensen en optimale beschikbaarheid zijn gegarandeerd.”

Dornan Engineering

In 2016 draaide Dornan Engineering een omzet van € 270 miljoen, waarvan € 55 miljoen in Ierland werd gerealiseerd, € 100 miljoen in het Verenigd Koninkrijk en de rest in andere Europese landen. Dankzij de werkzaamheden aan het Bristols Myers Squib-ontwikkelingsproject in Ierland en het datacenter in Newbury voor de Nationwide Building Society heeft het bedrijf zich in de kijker weten te spelen van enkele grote aannemers in London. Sindsdien is het aantal projecten in het Verenigd koninkrijk snel toegenomen. Het eerste project op het Europese vasteland was voor Pfizer in Zweden, dat in 2008 werd voltooid.

Dornan Engineering is een van de vele bedrijven binnen de Ierse engineering- en bouwsector met een sterke traditie in het doorgronden van de behoeften van grote klanten uit de farmaceutische industrie en de datacentersector in markten buiten Ierland.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter