Skip to main content
Corlytics, entreprise irlandaise spécialiste de la Regtech explique comment elle s'est introduite dans l'écosystème réglementaire Fintech

Zo werd Corlytics onderdeel van het ecosysteem voor regelgeving

november 13 2018 No Comments

Corlytics levert feitelijke kennis waarmee ondernemingen aan wet- en regelgeving kunnen voldoen. Het bedrijf houdt wereldwijd veranderingen in de wet- en regelgeving bij om diverse bedrijven tijdig te voorzien van actuele informatie die nodig is om regelgevingsrisico’s te beheersen.

Het in 2014 opgerichte Corlytics helpt klanten in de financiële dienstverlening met het bestrijden van regelgevingsrisico’s, die sinds de financiële crisis in 2008 steeds prominenter aanwezig zijn.

“Regelgevingsrisico’s hebben altijd bestaan, maar tot 2008 speelden ze nauwelijks en rol,” zegt chief operating officer John Keane van Corlytics.

“Daar kwam na de crisis snel verandering in, en tegenwoordig is er een onophoudelijke stroom nieuwe en gewijzigde wetten en regels waar organisaties wellicht niet van op de hoogte zijn.”

Voor banken en financiële dienstverleners betekent dat een groot risico.

Nalevingskosten

“De boetes voor overtredingen kunnen flink in de papieren lopen,” zegt Keane. “We hebben het over enorme bedragen. Alleen al voor de bankensector bedragen de geschatte nalevingkosten miljarden dollars.”

Regelgevingsrisico’s zijn intussen net zo belangrijk als andere grote risico’s die de sector moet zien te beheersen.

“Banken en financiële instellingen kennen veel risico’s,” merkt Keane op. “Kredietrisico’s, wisselkoersrisico’s en aandelenrisico’s zijn al langer bekend en in modellen ondergebracht. Het regelgevingsrisico moet nu net zo degelijk worden geanalyseerd en onderzocht als conventionele financiële risico’s.”

Een probleem waar banken en financiële instellingen tegenaan lopen, is de taal waarin regelgevingsrisico’s worden beschreven.

De kloof tussen bankiers en regelgevers dichten

“Wetten en regels worden gewoonlijk door juristen geschreven. De interpretatie van de wet hangt dus af van het geschreven woord. Banken zijn veel meer op cijfers gericht en moeten de risico’s van regelgeving en de mogelijke gevolgen daarvan op een cijfermatige manier kunnen analyseren en kwantificeren. Corlytics dicht de kloof tussen deze twee benaderingen. We helpen banken met kwantificeren en analyseren van regelgevingsrisico’s. Ook werken we samen met regelgevers. In het Verenigd Koninkrijk staan we bijvoorbeeld in nauw contact met de Financial Conduct Authority, de organisatie die wordt gezien als voortrekker in de regelgeving.”

Daarom beschouwt Corlytics zichzelf als onderdeel van het ecosysteem voor wet- en regelgeving.

“We vertalen wetteksten in een vorm waar bedrijven iets mee kunnen. Met onze technologie kunnen we overal ter wereld wetten en regels bijhouden.  Elke dag worden er wereldwijd honderden wetteksten gepubliceerd. We gebruiken een vorm van kunstmatige intelligentie (AI) en andere systemen om onze klanten uit te leggen welke teksten voor hen relevant zijn. Daarvoor hebben we een algemene taxonomie, die we consequent toepassen. Hier zien organisaties relevante content in een gestandaardiseerde vorm, zodat ze op potentiële risico’s en eventuele gevolgen kunnen anticiperen en de beste methode voor risicobeheersing kunnen kiezen.”

De doelmarkt van het bedrijf bestaat uit prominente financiële instellingen uit alle werelddelen.

“We leveren een universele oplossing,” zegt Keane. “We hebben 38 mensen in ons hoofdkantoor in Dublin en daarnaast vestigingen in Londen, New York, Boston en Sydney. Onze voornaamste doelmarkt bestaat uit Tier 1- en de grootste Tier 2-instellingen voor financiële diensten. We concentreren ons op de VS, het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland, maar zien ook veel belangstelling in Azië, vooral Hongkong en Singapore. In Australië is er ook interesse voor wat we doen.”

Enterprise Ireland, de nationale exportorganisatie, heeft een belangrijke rol gespeeld bij het leggen van contact in het buitenland.

Enterprise Ireland is voor ons van grote waarde gebleken om internationaal te groeien. Ze bieden praktische hulp, bijvoorbeeld door vergaderruimte beschikbaar te stellen in hun excellente netwerk van buitenlandse vestigingen. Ze zorgen voor een ingang bij bedrijven op directieniveau. Onlangs organiseerde Enterprise Ireland in de aanloop naar het MoneyConf-evenement in Dublin een bijeenkomst waarop regtech- en fintech -bedrijven in contact werden gebracht met potentiële klanten en partners. Dat soort proactieve ondersteuning is van onschatbare waarde voor bedrijven zoals Corlytics en hun partners in het buitenland.”

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter