Ardmac - Bauprojekt: Zusammen an die Weltspitze Construction

Bouwbedrijf Ardmac aan de top door samenwerking met multinationals

november 21 2018 No Comments

Wie niet beter weet, zou denken dat Ardmac met zijn focus op continue verbetering, ontwikkeling en innovatieve werkwijzen een start-up is. Toch is het inmiddels een bouwbedrijf met internationale ervaring.

Hoewel bouwspecialist Ardmac de verwachtingen van klanten al vier decennia lang waarmaakt en overtreft en zo een geweldige reputatie heeft opgebouwd, blijft het bedrijf veel meer op de toekomst gericht dan op het verleden. Dagelijks verbetert Ardmac zijn manier van werken, en regelmatig herziet het zijn missie om zijn tijd vooruit te blijven in een continu veranderende wereld.

Die missie, zegt chief executive Ronan Quinn, is standaard topprestaties neerzetten.

“Onze missie is: de ultieme oplossing voor ultraproductieve werkomgevingen leveren door continu te investeren in de beste mensen, technologie en processen; groeien door ons internationaal te onderscheiden met onze integriteit, financiële robuustheid en kracht; en toonaangevend zijn in het uitvoeren van complexe bouwprojecten,” zo verklaart Quinn.

Het bedrijf levert in binnen- en buitenland speciale constructies voor cleanrooms, datacenters, bedrijfsinrichtingen en -ontwerpen. Uit eigen ervaring weet het bedrijf ook welke voordelen het biedt als je kunt samenwerken met de beste farma- en technologiebedrijven.

“Doordat we met toonaangevende multinationals samenwerken, zijn we zelf ook tot de wereldtop doorgedrongen en kunnen we uitbreiden naar andere sectoren en regio’s,” zegt Quinn.

“Vanuit ons hoofdkantoor in Ierland en onze vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en België hebben we in 2017 een omzet van € 107 miljoen gehaald met 289 werknemers. De doelstelling van € 147 miljoen voor dit jaar ligt voor het grijpen. Al onze businessunits genereren veel omzetpotentieel en blijven groeien.”

Daar voegt hij aan toe dat de stimulerende bedrijfscultuur kan worden afgelezen van het feit dat 65 van de 285 teamleden al meer dan tien jaar bij het bedrijf in dienst zijn. Dit staat centraal in de wervingsstrategie.

“We trekken voor alle functies nieuw personeel aan en verwachten dat we aan het einde van dit jaar met 340 mensen zijn. Bij Ardmac gaat het om mensen. We geloven in langdurige relaties met onze klanten én onze medewerkers.”

Veel lof van tevreden partners

Een goed voorbeeld van de regionale omzetgroei is de bedrijfstak die zich vanuit Manchester, Verenigd Koninkrijk, bezighoudt met bedrijfsinrichtingen.

Algemeen directeur Andrew Winstanley beschrijft recente projecten in het noordwesten: “We hebben de inrichting voor Zenith Vehicle Solutions in Leeds verzorgd en werken nu aan grote projecten op Barbirolli Square 101 en in de City Tower in Manchester, bij Exchange Quay, Handelsbanken en Procter & Gamble.

Ook Terry Jones van BDO in Leeds, waar Ardmac de inrichting ingrijpend moderniseerde, is vol lof over het werk dat Ardmac in het noordwesten uitvoert: “Het Ardmac-team onder leiding van Carl heeft echt de tijd genomen om de wensen en unieke behoeften van ons bedrijf in kaart te brengen. Ze waren inventief, creatief en pakten elk probleem voortvarend aan. We stellen het zeer op prijs dat ze zo veel tijd hebben genomen om in nauwe samenwerking met ons een ontwerp op maat te maken en het uit te voeren, zodat we nu in Leeds een fantastisch nieuw kantoor hebben.”

Dat er al zo veel grote projecten zijn uitgevoerd, wil niet zeggen dat ze bij Ardmac op hun lauweren rusten. Quinn licht dit toe:

“De verwachtingen zijn hooggespannen. Doordat onze klanten steeds met nieuwe uitdagingen komen, moeten we blijven innoveren en onze missie van continue verbetering versterken. We bevinden ons in de voorhoede van de ‘lean construction’-beweging en hebben pas de nieuwe projectplanningsmethode ‘Last Planner’ ingevoerd op al onze locaties.”

Innovatieve uitvoeringsmodellen

Quinn vervolgt: “Het is ook bemoedigend te zien dat klanten andere inkoopmodellen gaan gebruiken, zoals Integrated Project Delivery (IPD). Met IPD kunnen specialisten op het gebied van design, techniek en constructie in een vroeg stadium samenwerken om zo hun talenten en inzichten te bundelen. Hierbij worden verantwoordelijkheden net als de risico’s en opbrengsten verdeeld over de teamleden.”

“We zijn nu betrokken bij twee IPD-projecten waarin we als één team aan gemeenschappelijke doelen werken, en zien nu al dat we inlopen op de planning en dat zowel commerciële aspecten als de veiligheid en kwaliteit erop vooruitgaan. Als we meer waarde leveren, hebben alle partijen daar voordeel van.”

Dankzij dit voordeel kan Ardmac steeds sterkere allianties smeden met klanten in binnen- en buitenland.

Kirby Group genereert waarde voor klanten in Europa

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
NU ABONNERENNU ABONNEREN

Thank you

for registering to our newsletter