Skip to main content
IoT

8 West Consulting: het leveren van IoT-oplossingen van wereldklasse

mei 30 2018 No Comments

Het Ierse bedrijf 8 West Consulting bouwt de afgelopen 20 jaar softwaretoepassingen op bedrijfsniveau voor een groot aantal klanten in de VS en Europa. Onder hun klanten vallen bekende namen, zoals Levi’s, Estee Lauder, Jo Malone, Avon, Ralph Lauren en eBay.

De belangrijkste focus van het bedrijf ligt op het bieden van zakelijke en technologische oplossingen aan klanten in de verzekerings-, zorg- en verkoopsector, samen met andere klanten die hoogwaardige, schaalbare en onderhoudbare software nodig hebben op gebieden die variëren van publicaties tot gemeenschapsveiligheid.

“We bouwen zeer grootschalige e-commerce-oplossingen en integreren deze met alle klantsystemen”, zegt CEO John Murphy. “Onze software verwerkt dagelijks miljarden transacties voor klanten over de hele wereld. Dat is onze kernactiviteit en die is de afgelopen 20 jaar zeer succesvol geweest. ”

Het bedrijf werd twee jaar geleden 100% Iers, nadat Murphy en zijn co-CEO Eamonn Franklin het management van het Amerikaanse moederbedrijf uitkochten. “We hebben nu 220 werknemers voornamelijk in Cork in Ierland, met een paar verspreid over Europa en daarbuiten. De meeste van onze klanten bevinden zich in de VS en EMEA, en het grootste deel van onze verkoop bevindt zich in het buitenland.”

Nieuwe IoT-ontwikkelingen met SafeTrx

Het bedrijf is in 2013 begonnen aan een nieuwe start, met de lancering van de zeer innovatieve SafeTrx smartphone-app voor maritieme veiligheid. De app spoort schepen op in zee en verzendt, bij activering, de locatie van de gebruiker naar de SafeTrx Monitoring Console. De kustwacht of andere hulpdiensten kunnen onmiddellijk de positie, de naam en de laatst gerapporteerde positie van het schip bekijken en een reddingsboot of ander reddingsvaartuig naar zijn locatie sturen. De SafeTrx-app controleert ook bootreizen en waarschuwt noodcontactpersonen mocht het vaartuig niet op tijd terugkeren.

Het is nu ’s werelds meest prominente maritieme zoek- en reddingsapplicatie, met meer dan 750.000 geregistreerde gebruiksuren over de hele wereld. SafeTrx is ook het standaard maritieme mobiele veiligheidsplatform in negen landen – Ierland, het VK, Nederland, Duitsland, Spanje, Finland, Noorwegen, Australië en Zuid-Afrika.

De app ontstond uit Murphy’s gedrevenheid voor buitenactiviteiten, waaronder bergbeklimmen. Op een avond in 2010 strandde hij tijdens donker en slecht weer op de Mont Blanc du Tacul. Gelukkig werkte zijn mobiele telefoon nog steeds en ondanks bevroren vingers kon hij om hulp roepen en werd uiteindelijk met een helikopter gered.

Acht jaar later is de app de feitelijke norm geworden in Noord-Europa, waarbij nieuwe klanten van andere markten steeds aan boord blijven komen. “De klanten waar we aan verkopen zijn nationale kustwachters en andere organisaties die verantwoordelijk zijn voor reddingsoperaties”, zegt hij. “De opname verliep in het begin traag, maar de Nederlanders worden op dit gebied gezien als wereldleiders en toen ze aan boord gingen, volgden de anderen zeer snel.”

Er wordt ondertussen al gewerkt aan de volgende generatie van het SafeTrx-product. “Momenteel werken we met een klant aan de ontwikkeling van nieuwe elementen voor de toepassing die autonome drones vóór de reddingsdiensten naar de locatie van het schip zouden sturen”, zegt Murphy. Dit zou helpen bij de verificatie van oproepen en het zelfs mogelijk maken om levensmiddelen voor mensen in nood te brengen.

Voor de toekomst ziet hij aanhoudende groei in beide aspecten van het bedrijf. “In zekere zin hebben we twee bedrijven. Ons oorspronkelijke servicebedrijf en het nieuwere SafeTrx-bedrijf. We zullen doorgaan met het ontwikkelen en uitbreiden van de kernsoftware en de SafeTrx-app ontwikkelen. ”

Maar het bedrijf zal niet hetzelfde blijven. “Als je hetzelfde blijft, kun je niet verwachten dat je heel lang in de running zult blijven. We erkennen dat technologie en de samenleving aan het veranderen zijn en we zullen niet toestaan dat verandering ons overkomt. We zullen de verandering leiden.”

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter