Fintech Nieuws

Prominente Ierse delegatie op Money20/20

Enterprise Ireland presenteert fintech Top 25 in The Irish Fintech Café

Amsterdam, 28 mei 2019 – Op maandag 3 juni a.s. presenteert Enterprise Ireland, een van ’s werelds grootste fintech-investeerders, The Irish Fintech Café tijdens de toonaangevende beurs Money2020 in Amsterdam. Niet alleen om de industrie te tonen hoe prettig het zakendoen is met de Ieren. Ook om het potentieel van hun meest toonaangevende fintechs met ons te delen. De Ierse delegatie telt 25 Ierse start- en scale-ups. De Ierse minister voor financiële diensten en verzekering, Michael D’Arcy, vroeg de opvallendste acht om hun industry learnings aan de cafébezoekers te pitchen.

Een greep uit de Ierse fintech-collectie

Ierland heeft naam gemaakt door hun volwassen fintech-hub: het land is EU’s vierde exporteur van financiële diensten met een exportwaarde die richting de miljard euro gaat. Bovendien heeft de helft van de top 50 banken wereldwijd internationaal georiënteerde operaties in Ierland. Voor de meest innovatieve fintechs onder hen faciliteert Enterprise Ireland dan ook een podium op Money2020. Met als prominente voorbeelden: ID Pal (identificatiesoftwareleverancier en winnaar van de Money2020 Startup Academy), Transfermate (marktleider in internationale betalingen en uitdager van Swift, dat vorig jaar nog een investering van ING van 21 miljoen ontving) en natuurlijk Fexco (Ierlands meest succesvolle financiële en business solution provider die wereldwijd in 28 landen opereert).

Ierse fintech loopt voorop met deeptech

Een gedeelde trend onder de Ierse disruptors is deeptech. Veel van de Ierse start- en scaleups zijn vergevorderd in de integratie van technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) en blockchain. Daarmee zijn ze mede verantwoordelijk voor de transitie van ‘traditioneel’ naar disruptief betaalverkeer die ook de gevestigde banken op scherp stelt. Onder andere Aid:tech, Sedicii en DataChemist delen hun deeptech learnings in het Irish Fintech Cafe.

“Wij zijn er supertrots op dat de grootste Ierse fintechdelegatie ooit op Money2020 is om er een kijkje in hun keuken te geven,” zegt Matthijs Egger, Benelux Market Expert bij Enterprise Ireland. “Soms nog onzichtbaar, maar de kennis en innovatiekracht van deze ambitieuze bedrijven maken dagelijks impact in de financiële sector. Ook in die van Nederland. En hoe leer je de Ierse cultuur beter kennen dan onder het genot van een pint?”

Programma The Irish Fintech Café

Het Ierse café opent haar deuren op 3 juni tussen 15.00 en 18.00 uur in het Money2020 restaurant op de eerste verdieping. In een gemoedelijke pubsfeer raak je er gemakkelijk aan de praat met de aanwezige bedrijven en organisatoren. Tussen 15.30 en 16.30 verzorgen 8 Ierse fintechs korte elevator pitches met aansluitend een borrel tot 18.00. Het Money2020 publiek kan zich hier aanmelden voor een cafébezoek.

Related Articles

Fintech
Jul 2, 2020

Taxback International helpt bedrijven nieuwe inkomsten te genereren bij garantie conformiteit

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter