Energy Ready for a Green Future

OCEANENERGY TECHNOLOGY: een visie voor een groene toekomst

Met het oog op verbetering van de duurzaamheid schakelen we meer en meer over op hernieuwbare energiebronnen. Wind- en zonne-energie winnen snel terrein, maar OceanEnergy gelooft dat de meest waardevolle en standvastige hernieuwbare hulpbron nog lang niet volledig wordt benut: golfslagenergie. Vijftig procent van de wereldbevolking woont aan de kust, en naarmate het elektriciteitsnet steeds groener wordt, zal de vraag naar nieuwe bronnen explosief stijgen. OceanEnergy voorspelt dat de natuurlijke energie van de wereldzeeën op een dag een groot deel van het elektriciteitsnet van stroom zal voorzien. Tot dat moment zetten andere blauwe economieën, zoals datacentra, ontziltingsbedrijven, waterstofproductie- en aquacultuurbedrijven, in op oceaanenergie. Deze ‘off-grid’ toepassingen verleggen grenzen op het gebied van maritieme technologie en helpen providers zoals OceanEnergy de data te verzamelen die ze nodig hebben om hun product te optimaliseren. Een groene toekomst is een toekomst waarin oceaanenergie de sprong voorwaarts naar grootschalige productie en commerciële toepassing maakt. Aangezien de EU doelstellingen voor oceaanenergie heeft afgekondigd van 100 MW tegen 2025, 1000 MW tegen 2030 en 40.000 MW tegen 2050, is het volgens OceanEnergy slechts een kwestie van tijd.

Zo werkt OceanEnergy aan een groenere toekomst

OceanEnergy is een technologiebedrijf dat een drijvende golfslagenergie-installatie met de grootste capaciteit ter wereld heeft ontwikkeld. Hun uitvinding ‘vangt’ golfslagenergie en zet die om in stroom. De installatie drijft op de oppervlakte van de oceaan en wekt vermogen op uit de beweging van het water, dat vervolgens wordt omgezet in elektrische energie. Deze energie kan worden teruggestuurd naar het elektriciteitsnet of worden gebruikt in andere toepassingen. Elke installatie produceert voldoende energie voor 1000 huishoudens. OceanEnergy gaat ‘energieparken’ met meerdere 100 MW-installaties ontwikkelen op twee vierkante kilometer open water om zo energie voor 50.000 huishoudens op te wekken op een klein oppervlak.

De installatie van OceanEnergy is vrij eenvoudig en omvat slechts één bewegend onderdeel, waardoor het gemakkelijk te onderhouden is in de maritieme omgeving. Omdat de installatie drijft en alle apparatuur zich in een droge omgeving bevindt, zijn er geen duikers nodig voor onderhoud of herstel. Bovendien beschikt de installatie, in tegenstelling tot de meeste andere oplossingen voor golfslagenergie, over aanzienlijke opslagmogelijkheden aan boord. Deze opslag is voor veel markten van cruciaal belang en biedt OceanEnergy de mogelijkheid om meerdere toepassingen van stroom te voorzien, zoals datacentra, ontziltingsbedrijven, waterstofproductie en aquacultuurbedrijven. Hoewel deze ongelooflijke technologie zich in zee bevindt, genereert ze energie op een veilige, duurzame en rendabele manier.

Nu al profiteren van een groene toekomst

OceanEnergy heeft meer dan $11,5 miljoen van het Amerikaanse Ministerie van Energie gekregen en werkt nauw samen met de Amerikaanse marine om ’s werelds grootste, op het elektriciteitsnet aangesloten golfslagenergie-installatie te realiseren in Hawaii. Het project is het hoogtepunt van meer dan $25 miljoen aan investeringen. OceanEnergy werkt samen met de Amerikaanse overheid om de technologie te optimaliseren en te testen en om manieren te vinden waarop de vorm en functie van hun apparatuur kan worden verbeterd.

Duurzame energie is cruciaal om te zorgen dat er tegen 2050 geen broeikasgassen meer worden uitgestoten (de EU-doelstelling). Het gebruik van wind- en zonne-energie neemt wereldwijd toe, maar deze energiebronnen zijn niet even betrouwbaar of constant. Golfslagenergie is dat echter wel. Duurzame energiebronnen moeten dus worden gemengd. OceanEnergy zegt dat uitbreiding van de duurzame energiemix de sleutel is tot een wereldwijde duurzame toekomst en blijft dan ook voortdurend innoveren om deel uit te maken van dit belangrijke proces.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter