Northwell Health - Irish Medtech Innovation Medtech Nieuws

Northwell Health, de grootste zorgaanbieder in de staat New York, innoveert dankzij Ierse medtech-bedrijven

Michael Dowling, President en Chief Executive van Northwell Health, is een fan van de innovatiekracht van Ierse medtech-bedrijven. Hij introduceert deze met regelmaat op de Amerikaanse zorgmarkt.

Northwell Health, de grootste zorgaanbieder in de staat New York, is in december 2016 een partnerschap aangegaan met Enterprise Ireland. Het bedrijf maakt sindsdien gebruik van de oplossingen van Ierse bedrijven om de klantervaring te verbeteren en de efficiëntie en productiviteit te verhogen.

Northwell Health heeft 22 ziekenhuizen en 600 poliklinieken in de regio New York en daarbuiten en verzorgt meer dan 1,8 miljoen mensen per jaar. Dowling houdt zich vooral bezig met het testen van nieuwe technologieën. “Ik vertel mijn medewerkers altijd dat onze grootste concurrenten niet de andere bedrijven zijn, maar de status quo”, licht hij toe. “Als we niet bereid zijn te vernieuwen, gaan we ten onder. En Ierse bedrijven kunnen ons vaak dankzij hun innovativiteit een voorsprong bieden.”

Sinds de samenwerking met Enterprise Ireland heeft Northwell Health de diensten van meer dan vijftig Ierse bedrijven bekeken. De zorgverlener is met twee bedrijven in zee gegaan – Technopath Clinical Diagnostics en Salaso Health Solutions – en er zijn nog andere partijen met potentie, meent Dowling.

Technopath ontwikkelde een geconsolideerd product voor immunochemische testen, de eerste in zijn soort. Door het werk te consolideren, kunnen klinische laboratoria de eisen voor het gebruik van chemische stoffen fors terugdringen, opslagruimte besparen en afval beperken, wat leidt tot een efficiëntere kwaliteitscontrole.

Dowling: “De oplossingen van Technopath hebben ons geholpen bij het drastisch verbeteren van de kwaliteit, de efficiëntie en de kosteneffectiviteit van de kwaliteitscontrole in onze laboratoria.”

Northwell Health is een 50-50 joint venture met Technopath aangegaan met als doel de diensten van het Ierse bedrijf uit te breiden naar de laboratoria in de hele VS. Wij voeren meer dan 30 miljoen tests uit en analyseren 200.000 chirurgische specimens per jaar“, aldus Dowling. Daarmee is Northwell een van de grootste beheerders van labs in de VS.

De andere Ierse partner, Salaso Health Solutions, gevestigd in county Kerry, heeft een platform ontwikkeld waarmee patiënten hun smartphones en tablets kunnen gebruiken om eenvoudig deel te nemen aan video-oefeningen die hun artsen hebben voorgeschreven.

Het strategische partnership is een uitbreiding van een bestaand contract met Salaso, dat eerder online zorgdiensten leverde aan overlevenden van beroertes en aan patiënten met bewegingsstoornissen en andere neurologische aandoeningen.

In deze overeenkomst is vastgelegd dat Northwell Health investeert in Salaso Health Solutions, zodat dit zijn oplossing verder kan ontwikkelen en de dienst voor online revalidatiezorg kan uitbreiden naar patiënten met kanker, longziekten en andere medische aandoeningen.

Dowling: “We zijn altijd geïnteresseerd in oplossingen die klinische resultaten kunnen verbeteren. De Salaso-app zorgt ervoor dat een patiënt na behandeling thuis beter kan revalideren, zodat deze niet meer terug hoeft naar het ziekenhuis. Hij is zich beter bewust van het revalidatieproces.”

Tot twee jaar geleden onderschatte Dowling de schaal van het ondernemerschap en de innovatieve ontwikkelingen in Ierland. “Ik heb met Enterprise Ireland een groot aantal bedrijven bezocht en ik stond compleet versteld”, zegt hij. “De mogelijkheden en het competentieniveau in Ierland, met name op het gebied van medische technologie, zijn fenomenaal. Dit is volgens mij te danken aan het goede onderwijssysteem en de innovatieve instelling en persoonlijkheid van het Ierse volk.”

Ierse medtech-bedrijven zijn bijzonder sterk in digitale gezondheid en klantervaring, stelt Dowling. “Wij doen zaken in veel landen, maar wat Ierse ondernemingen doen op dit gebied, is uitzonderlijk. Ze zijn volledig gefocust op de consument en zijn digitale toegang via de mobiele telefoon. Juist de consument is de grootste aanjager van veranderingen in de gezondheidszorg. We moeten leveren wat de consument wil, en die gaat niet zomaar akkoord met veranderingen alleen maar omdat ik die wil doorvoeren. De innovaties uit Ierland passen daar goed bij.”

 

Related Articles

Medtech

Novaerus gebruikt plasma om de luchtkwaliteit en herstelcijfers van patiënten te verbeteren

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter