Hightech bouwprojecten Geen onderdeel van een categorie

Nieuw whitepaper belicht wereldwijde trend naar ‘hyperscale’ datacenters

Data zijn inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkste assets van bedrijven en organisaties, en de opkomst van ‘hyperscale’ datacenters is aanstaande. Hoog tijd dus voor een markt update. In opdracht van het Ierse handelsagentschap Enterprise Ireland is de (Engelse) whitepaper ‘The Future Data Center’ opgesteld, die hier is te downloaden:

https://irishadvantage.nl/white-paper/future-data-centre/

De whitepaper onderscheidt twee hoofdtrends die de ontwikkelingen in de wereld van datacenters aanjagen: outsourcing en cloudsourcing. Steeds meer organisaties kiezen ervoor om hun data niet meer intern te beheren, maar dit uit te besteden. En steeds meer data worden in de cloud opgeslagen en geservicet, in plaats van op fysieke servers. Deze trends zorgen voor de nieuwe generatie van ‘hyperscale’ datacenters.

De whitepaper behandelt een aantal kwesties:

 1. Datacenterbedrijven staat een scala aan outsourcingopties ter beschikking. Welke faciliteiten verwachten klanten tegenwoordig en wat zijn de drivers voor investeringen in datacenters?
 2. Bedrijven die investeren in datacenters (voor hun eigen IT-voorzieningen of om IT-, cloud- en andere diensten te bieden) hebben te maken met zeer uiteenlopende toekomstverwachtingen. Hoe kunnen zij zich toch voorbereiden op eventuele nieuwe marktdisrupties?
 3. Driver voor het huidige cloudtijdperk is de opkomst van hyperscale datacenters. Is dit een volledig nieuwe fase, los van de vorige generatie kleinere datacenters, of zijn er verbindingen en kan er van geleerd worden?
 4. Wat kunnen we de komende vijf jaar aan technologische en infrastructurele veranderingen verwachten en welke impact hebben deze op het ontwerp en de bouw van de nieuwe generatie datacenters? Is de datacentersector goed voorbereid op het tijdperk van digitale transformatie en edge computing?
 5. De datacentermarkt richt zich steeds meer op de publieke sector. Hoe beïnvloedt dit de bedrijven die diensten aan deze sector leveren?

De whitepaper is opgesteld in opdracht van Enterprise Ireland, het handelsagentschap van de Ierse overheid dat Ierse mkb-bedrijven ondersteunt. Het initiatief maakt deel uit van de internationale campagne ‘The Irish Advantage’ die de kwaliteiten van Ierse bedrijven internationaal onder de aandacht brengt (zie www.irishadvantage.nl). Ierland heeft vanwege de vele datacenterbedrijven veel knowhow opgebouwd als het gaat om het ontwerpen, bouwen en aanpassen van datacenters.

Patrick Torrekens, Head of Enterprise Ireland Benelux: “Ierland is één van de toonaangevende datacenter-hubs voor technologiegiganten zoals Microsoft, Amazon, Google, Dell EMC, Yahoo, IBM, HP en Facebook. De grootste datacenterbedrijven werken samen met Ierse bouwbedrijven bij de bouw van de grootste ‘hyperscale’ datacenters. Er is kortom zeer veel kennis in huis bij de Ierse ontwerpers en bouwers van datacenters. Wij delen graag onze kennis met datacenterbedrijven in de Benelux.”

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
  NU ABONNERENNU ABONNEREN

  Thank you

  for registering to our newsletter