Convention Center in Dublin at night
Hightech bouwprojecten Nieuws

Nationale BIM-Raad van Ierland lanceert digitale strategie voor bouwindustrie

De Nationale BIM-Raad van Ierland heeft de eerste digitale strategie voor de Ierse bouwindustrie gelanceerd. Het document kreeg de naam “Roadmap to Digital Transition” mee. De strategie is gebaseerd op 18 maanden van overleg en onderzoek naar de digitaliseringsniveaus in de bouwsector, zowel op nationaal als internationaal vlak. De strategie biedt een visie en richting voor de bouwsector, waarmee het doelt op een kostenbesparing van 20%, een programmareductie van 20% en een toename van de export van de bouw van 20% tot 2021.

De Roadmap schetst dat het een centrale doelstelling van Ierse bouwprofessionals en -bedrijven is om digitale standaarden in te voeren die aansluiten bij de best practices in de sector in Europa en daarbuiten.

De Ierse minister van Zaken, Ondernemingen en Innovatie, Heather Humphreys T.D., zei: “De Ierse overheid erkent het belang van Building Information Modelling (BIM) en ziet het voordeel van hoe het technologie, procesverbeteringen en digitale informatie kan samenbrengen om zo tot betere projectresultaten te komen. We zien BIM als een strategisch hulpmiddel om de besluitvorming en oplevering van zowel gebouwen als middelen voor openbare infrastructuur te verbeteren doorheen de volledige levenscyclus.

Deze Industry Roadmap is een initiatief dat meer productieve manieren van werken verdedigt die de concurrentiepositie in binnen- en buitenland zullen verbeteren. Deze Roadmap wil niet alleen de efficientie en de productiviteit van de industrie verhogen, maar ook de MKB-gemeenschap ondersteunen die zowel in Ierland als in de rest van de Europese Unie ongeveer 95% van de sector beslaat.

Een van de belangrijkste agendapunten voor de Nationale BIM-raad van Ierland was het ontwikkelen van centrale overheidssteun voor een ‘volledige industriële transitie’. Een ander punt was het engagement tot een vierjarige digitale aanbesteding door de Ierse minister van Openbare Uitgaven en Hervorming Paschal Donohoe T.D. en de minister van Staat voor Overheidsopdrachten, openbaarheid en eGovernment Patrick O’Donovan T.D.

Nationale BIM-raad

Leden van de Nationale BIM-raad lanceren hun digitale strategie voor de bouwindustrie in Dublin op 7 december 2017.

De voorzitter van de Nationale BIM-raad, Caroline Spillane, is het hier volledig mee eens: “Het mandaat voor overheidsopdrachten maakt een belangrijk onderscheid tussen het type van projecten, de complexiteit van de projecten en de nood aan specialisten en onderhoud. Met dank aan haar progressieve tijdlijn voor implementatie, voldoet het aan de noden van de klanten en de bevoorradingsketen om zich aan te passen aan nieuwe manieren van werken.

John Hunt, lid van de Nationale BIM-raad en adviseur in de bouwsector voor Enterprise Ireland, vindt de strategie een positief punt voor de toekomst van de bouwindustrie: “Tot nu toe zijn de voordelen van een digitale manier van werken niet altijd gelijk aan de oorspronkelijke kosten, waardoor beslissingen over “wie” moet investeren en “wanneer” ze dat moeten doen niet altijd duidelijk waren. De steun van de Overheid en een duidelijk plan over hoe we deze digitale hulpmiddelen en processen in de toekomst kunnen gebruiken, zal duidelijkheid brengen die nodig is om een bredere implementatie in de industrie te bevorderen.”

Lees hier de volledige National BIM Council digital roadmap strategie.

Eerder deze maand onthulde de derde nationale enquête (November 2017), die werd opgezet om het niveau van BIM-acceptatie door architecten, ingenieurs en aannemers van Ierland met elkaar te vergelijken, dat 76% van de steekproef vertrouwen had in hun vaardigheden en kennis in BIM. Dat is een toename van 65% tegenover 2015. 85% riep ook op tot een overheidsmandaat.

Leer meer over deze enquête.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter