Skip to main content
Medtech
HIGHTECH BOUWPROJECTEN
Adviseur voor de Nederlandse sector

Huidige verantwoordelijkheden

Als lid van het Benelux-team is Patrick verantwoordelijk voor de sectoren bouw, medische technologie en professionele dienstverlening in de drie landen die deel uitmaken van de Benelux. Patrick geeft leiding aan het gehele Benelux-team van Enterprise Ireland. Daarnaast werkt hij in zijn  rol als senior marktadviseur rechtstreeks met klanten en opdrachtgevers in de sectoren bouw, productie en dienstverlening, en medische technologie. Samen met de klanten van EI werkt hij aan de ontwikkeling van strategieën voor markttoetreding, het aansturen van programma’s, accountplanning en initiatieven om leads te genereren in België, Nederland en Luxemburg.

Relevante werkervaring

Patrick begon zijn carrière in de medische sector, bij een Belgisch bedrijf dat zich specialiseerde in chromatografische producten. Vervolgens maakte hij de overstap naar een baan in de IT-sector toen hij deel uit ging maken van het internationale onderzoekscentrum in Brussel van de (destijds vooraanstaande) IT-onderneming Wang Computers. Hier gaf hij leiding aan de afdeling technische publicaties, was hij betrokken bij kwaliteitscontroles en promoveerde hij tot productmanager voor het gamma Open Standards-servers. Patrick bekleedde verschillende senior sales & marketing- en programmamanagement-functies voor snel groeiende bedrijven (L&H Speech Products, SD Worx) en grote multinationals (BT, Orange). Als hoofd van de afdeling Telco-Wholesale bij Orange was hij veelal actief in de datacenter-branche. In deze rol onderhield hij als leidinggevende intensief contact met fabrikanten van datacenters in België en Luxemburg. Patrick maakte acht jaar geleden de overstap naar Enterprise Ireland en heeft sindsdien ruimschoots kennis en ervaring opgedaan in het werken met Ierse zakelijke cliënten en hun internationale klantenkring.

Projecten / initiatieven / focusgroepen

– Samen met andere Benelux-teamleden heeft Patrick de afgelopen vijf jaar met succes evenementen opgezet voor de farmaceutische, bouw- en datacenter-sectoren in de BeNeLux. Bij deze evenementen kregen Enterprise Ireland klanten uit de bouwsector toelichting over markttrends en werd er contact gelegd met vertegenwoordigers van Nederlandse en Belgische farmaceutische en biotech-bedrijven en bedrijven uit de datacenter-branche.

– Patrick heeft in Ierland kennis-seminars georganiseerd rond de thema’s “IT voor gezondheid” en “procesmanagement in de farmaceutische en biotech-industrie”. Hij heeft delegaties van Benelux-klanten begeleid op Ierse handelsbeurzen zoals bv. MedInIreland.

– Patrick onderhoudt nauwe banden met brancheverenigingen in België en Nederland die van belang zijn voor de sectoren medische technologie en bouw, zoals Agoria, Essencia, ISPE, de Dutch Datacenter Association en Beltug en neemt deel aan branchebijeenkomsten op hoog niveau.

Werkervaring in het buitenland

– Als hoofd marketing van BT in de Benelux gaf Patrick leiding aan internationale teams en werkte hij in Brussel, Londen, Amsterdam en Luxemburg.

– In zijn periode bij Orange werkte, bracht Patrick aanzienlijk veel tijd door in Parijs en Londen als lid van het internationale marketing-team.

Markt- en productkennis

Patrick heeft zich tijdens zijn carrière in het bijzonder gericht op in België, Nederland en Luxemburg gevestigde multinationals uit allerlei sectoren (zoals farmaceutisch, biotech, bankwezen, technologie). Hij onderhield contacten met beslissingsnemers op verschillende niveaus binnen deze organisaties, zoals:

– Chief information officers

– Chief operations officers

– Quality directors

Dankzij zijn uitgebreide expertise in de telecommunicatiesector is hij vertrouwd met de complexiteit die komt kijken bij de bouw en exploitatie van datacenters. In zijn functie bij Orange stond procesverbetering in de farmaceutische en technologische sectoren hoog op de agenda. Patrick volgt de laatste ontwikkelingen rond “Internet of Things (IoT)” en “industrie 4.0” op de voet.

Kwalificaties / vaardigheden

Patrick heeft een masterdiploma Tolk behaald aan de Hogeschool Vertalers en Tolken in Gent – België. Hij heeft met succes verschillende cursussen afgerond bij vooraanstaande business schools als:

– Strategic marketing bij het ICHEC in Brussel

– Negotiation skills bij de Vlerick business school

Patrick heeft verschillende interne opleidingen gevolgd zoals Strategic Leadership (bij SD Worx), Quality Assurance (bij Wang Computers) en het Executive Leadership Programme (bij Enterprise Ireland).

Patrick heeft Nederlands als moedertaal  en spreekt – op zakelijk niveau – Frans, Engels en Spaans. Hij bezit een goede basiskennis van het Duits.

Profiel van bedrijfswebsite (momenteel niet beschikbaar)

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter