Ireland in the news Geen onderdeel van een categorie

Leer Ierlands 8 meest innovatieve medtech-startups kennen

Ierland is de thuisbasis van enkele van de meest opmerkelijke medtech-startups ter wereld. Laten we een kleine selectie bekijken.

Na genoten te hebben van een exponentiële groei van 50 tot 350 bedrijven in de afgelopen twee decennia, is Ierland snel uitgegroeid tot een van ’s werelds top vijf medische technologiehubs.

Terwijl 13 van de top 15 wereldwijde medtech-bedrijven basissen in Ierland hebben, zijn het niet enkel de grote bedrijven die succesvol zijn. Het land heeft ook een ongelooflijke golf van lokaal talent voortgebracht en heeft nu een aantal van de meest innovatieve medtech-startups ter wereld.

Coroflo

Coroflo heeft een baanbrekende borstvoedingmonitor ontwikkeld, de Coro, die exact kan meten hoeveel moedermelk een baby consumeert. De Coro is de eerste borstvoedingsmonitor ter wereld die moeders nauwkeurige, zorgvuldige en real-time gegevens over melklevering kan geven.

Coroflo heeft het keurmerk van Richard Branson al ontvangen en haalde € 900.000 aan startkapitaal op voor een waarde van 4 miljoen euro.

“Een van de hoofzakelijke obstakels voor succesvolle borstvoeding is de bezorgdheid over een lage voorraad, waarbij sommige moeders niet zeker weten hoeveel melk hun baby krijgt”, legt CEO Rosanne Longmore uit.

“Bij Coroflo gebruiken we gepatenteerde technologie om ‘s werelds eerste nauwkeurige borstvoedingmonitor ter wereld te ontwikkelen om het probleem te overwinnen en uiteindelijk de lage borstvoedingspercentages aan te pakken.”

Carefolk

Het platform ontwikkeld door Carefolk is voor mensen die er om geven, vrij letterlijk.

Het platform dat ontworpen is voor zowel zorgprofessionals als zorgverleners, biedt toegang tot zes producten die onafhankelijk of samen op het platform kunnen worden gebruikt, terwijl ze samenvloeien en met elkaar communiceren om een ​​perfect gevormd systeem te creëren.

“We hebben een geïntegreerd multi-tenancy zorgplatform gebouwd dat zorgteams, alleenverzorgers, gemeenschaps- en sociale diensten en gezinnen moeiteloos samenbrengt”, legt CEO Owen O’Doherty uit. “Het platform bevat ook ‘Carefolk Community’, waarmee zorgverleners verbinding kunnen maken en delen met elkaar. ‘

Een enorme onderneming, het project heeft zeker impact. Carefolk won twee prijzen bij de IMSTA Medtech Awards 2017 en ging aan de haal met de beste prijzen voor eHealth/Digital en Best Primary Care/Community gewonnen.

Neurent Medical

Hoewel je misschien nog niet gehoord hebt van de term rhinitis, als je zelf niet aan de aandoening lijdt, ken je bijna zeker iemand die dat wel doet. De term beschrijft een ontstekingsaandoening aan de binnenkant van de neus die leidt tot opstopping of rhinorrhoea, en treft ongeveer één op de vijf mensen over de hele wereld.

Galant Medical is gevestigd in Galway, aan de westkust van Ierland, en ontwikkelt een minimaal invasieve oplossing voor de aandoening. Deze heeft de mogelijkheid een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop patiënten worden behandeld en miljoenen mensen een betere levenskwaliteit biedt.

“Het is een verstorend apparaat in een farmaceutische wereld”, zegt mede-oprichter en CEO Brian Shields, die Neurent Medical oprichtte met David Townley in 2015.

“Rhinitis wordt grotendeels behandeld met medicijnen, van vrij verkoopbare tot medicijnen op voorschrift, afhankelijk van de ernst ervan. We ontwikkelen een hulpmiddel voor ENT chirurgen om zowel allergische als niet-allergische rhinitis te behandelen, waardoor een betere levenskwaliteit wordt geboden aan de miljoenen patiënten wereldwijd. ”

TippyTalk

Opgericht door Rob Laffan, vader van een vijfjarig meisje met non-verbaal autisme, helpt TippyTalk andere non-verbale kinderen om te communiceren. De technologie vertaalt afbeeldingen naar tekstberichten die naar de telefoon van een familielid of verzorger worden gestuurd. De app helpt non-verbale personen om te communiceren en een verlangen, behoefte, behoefte of gevoel te uiten.

“Wij zijn de volgende generatie van verbeterde alternatieve communicatie (AAC) voor mensen die non-verbaal zijn,” legt Rob uit. “Ooit was de enige manier van AAC-communicatie face-to-face, maar ons platform staat gebruikers toe om te communiceren met iedereen, overal en op elk gewenst moment.”

De innovatie is niet beperkt tot thuis. Het bedrijf heeft zojuist een versie van het product gelanceerd voor de educatieve en professionele zorgmarkten, genaamd TippyTalk EDU, dat beschikt over tweerichtingscommunicatie en een hub die gegevensgestuurde inzichten biedt over studenten en klanten.

Incereb

Incereb ontwikkelt een reeks pediatrische, neonatale en foetale sensoren voor EEG-bewaking die in enkele minuten kunnen worden toegepast, met minimale training.

Eerder zou het bevestigen van EEG’s aan het hoofd van een baby om de hersenfunctie te bepalen tijd en training vergen en zou onaangenaam zijn voor het kind. Incereb nam zich voor om dat veranderen.

“Na bijna 20 jaar in de neurofysiologie gewerkt te hebben, met bijna 8 jaar in kindergeneeskunde en neonatale ICU, was het duidelijk dat veel NICU-apparaten gewoon apparaten voor volwassenen waren die op babyformaat werden gebruikt”, zegt oprichter Jim Roche.

“Incereb is het eerste EEG-apparaat van zijn soort dat specifiek is ontworpen voor gebruik op pasgeborenen in de NICU. Het is sneller om aan te brengen, nauwkeurig, vriendelijker voor de baby en maakt EEG-hersenmonitoring in de NICU 24/7/365 beschikbaar ”

Het Incereb-ontwerp heeft al een aantal successen in de VS gevierd en is vorig jaar op de Zuid-Amerikaanse markt gekomen.

Na een uitgebreide peer beoordeling ontving Incereb’s neon range (neonatale EEG-elektrode-arrays) een 2017 Innovative Technology-benoeming van Vizient, het grootste door leden aangestuurde bedrijf voor verbetering van de prestaties in de gezondheidszorg in de VS, dat ongeveer $100 miljard aan jaarlijks inkoopvolume vertegenwoordigt.

Incereb Irish medtech start-up

HealthBeacon

 

Het beheren van medicatie kan lastig zijn, zelfs voor diegenen die slechts één tablet per dag nodig hebben. Wanneer het gaat om zelfinjectie en dynamische schema’s, kan het beheersen van medicatie een enorme belemmering vormen voor een succesvolle behandeling.

Met een acceptatiegraad van 96%, is HealthBeacon – beschreven als een ‘sharps bin’ voor degenen die zichzelf thuis injecteren – het resultaat van wat sleutelen en veel moeite, volgens oprichter Jim Joyce.

“Na een paar rondjes te hebben gedaan als gekke wetenschappers, vonden we een praktische oplossing die patiënten hielp om hun medicijnen op schema te nemen,” legt hij uit.

“We konden de gegevens meteen zien als we de kans van een patiënt vergrootten dat ze op behandeling zouden blijven en door aan de behandeling te blijven, zouden we betere resultaten kunnen behalen. Nu we een impactvol product hadden, was het tijd om er een bedrijf rond te bouwen. ”

Connexicon Medical

Connexicon Medical is gespecialiseerd in de fabricatie van zelfklevende stoffen en afdichtingen voor plaatselijke en interne toepassingen.

Het product, Indermil Flexifuze, is een vloeibare plaatselijke weefselkleefstof die gebruikt wordt om wonden te sluiten die gedurende vijf tot acht dagen op hun plaats kunnen blijven, en die als een fysieke barrière vormt tegen microbiële indringing. Als onderdeel van een snel evoluerende en concurrerende markt heeft het bedrijf tot nu toe meer dan 1,15 miljoen euro opgehaald.

Vivasure

Als een meer gevestigde start-up, die al vijf jaar bestaat, maakt Vivasure polymeerimplantaten en afgiftesystemen – voornamelijk gericht op minimaal invasieve vaatsluiting in cardiologie, interventionele radiologie en vasculaire chirurgie.

In 2016 zag het eerste Europese product – een toestel voor de sluiting van bloedvaten – beleggers terug ter waarde van meer dan 16 miljoen euro. Het doel van het bedrijf is om aan de klinische vereisten te voldoen met een specifieke focus op apparaten voor slagaderlijke en veneuze sluitingen, gebaseerd op zijn gepatenteerde PerQseal-technologie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijft steeds op de hoogt van het laatste medtech-nieuws uit Ierland.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter