LikeWhere: an IATA innovation finalist Nieuws

Ierse technologie biedt steun in bizarre tijden

Ook op dit moment contacten onderhouden is van essentieel belang. Sinds de uitbraak van coronavirus gaan we op een andere manier met elkaar om. We willen wel verbinding houden en dicht bij elkaar blijven. Ierse technologie zorgt ervoor dat we elkaar ook nu gemakkelijk kunnen bereiken.

Ding, een internationaal platform voor het opwaarderen van beltegoed, zorgt ervoor dat mensen overal ter wereld gemakkelijk contact kunnen onderhouden. Het internationaal opererende bedrijf is opgericht in 2006. De gebruikers hebben wereldwijd al meer dan 300 miljoen opwaarderingen aangevraagd. In feite verzorgt Ding elke seconde een opwaardering. Dat doet het via 600 mobiele providers in 140 landen.

Zelfisolatie zonder isolatie
Mobiele telefoons met een prepaidkaart vormen driekwart van de vijf miljard mobiele telefoons ter wereld. De schatting is dat minstens een kwart van deze telefoons offline is en opgewaardeerd moet worden. Tijdens COVID-19 is een opgewaardeerde mobiele telefoon belangrijker dan ooit.
Maart jongstleden heeft Ding, met het hoofdkantoor in Dublin, een nieuw initiatief gelanceerd. Mensen konden een week lang gratis hun telefoon opwaarderen, waardoor zij in deze kritische fase van COVID-19 hun contacten kunnen onderhouden.
Vervolgens omarmt Ding zijn liefdadigheidsproject ‘Access For Good’. Bij dit project werkt het bedrijf samen met NGO Artsen zonder Grenzen. Het bedrijf verricht bij ieder bezoek van het platform een donatie ter ondersteuning van artsen die COVID-19 bestrijden.

Hygiëne met schuim
In de bestrijding van het coronavirus is handhygiëne belangrijk voor de volksgezondheid. Het Ierse zorgtechnologiebedrijf SureWash heeft als core business om mensen overal ter wereld brandschone handen te bezorgen. Het is bekend dat handen wassen een van de meest effectieve wapens is in de bestrijding van het virus. Dit houdt ons en anderen gezond.
Uit onderzoek blijkt dat een goede handhygiëne in meer dan 90% van de gevallen de verspreiding van schadelijke bacteriën kan voorkomen. Het werkt echter alleen bij correct gebruik.
Daarom is augmentedreality-app van SureWash voor het handen wassen zo effectief. De app kan gezondheidswerkers, patiënten en bezoekers trainen in correcte handhygiëne.

Verbetering manier van handen wassen
Deze app is ontwikkeld door zorgprofessionals in samenwerking met technologen. Daardoor is er de garantie dat de app voldoet aan de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Via gamificatie presenteert de app zijn levensreddende informatie op een speelse manier. Het biedt de gebruikers tevens realtimefeedback, waardoor mensen hun techniek voor het wassen van hun handen kunnen verbeteren.

Mooi gebaar
Ook geeft het onderliggende softwaresysteem van het SureWash-product gegevens aan personeel dat zich bezighoudt met de beheersing van infecties. Dit om de verbetering in handhygiëne te volgen en positieve resultaten te boeken. SureWash heeft zijn app als ‘schoon‘ gebaar aan het algemene publiek beschikbaar gesteld. Hiermee kan iedereen zelf iets doen om de overdracht van COVID-19 te stoppen.

Macht achter het nieuws
Tot slot is er nog NewsWhip, het Ierse platform voor nieuwsanalyse. In korte tijd is dit platform hét adres geworden voor wereldwijde mediaorganisaties voor hun vragen over COVID-19.
Een pandemie is van nature wereldwijd. Dit levert voor de berichtgeving specifieke uitdagingen op. COVID-19 is echter ook nog eens een nieuwsitem met continu razendsnelle ontwikkelingen, iets wat deze mediageneratie nog niet eerder heeft meegemaakt. Up-to-date blijven is dus lastig. NewsWhip biedt hiervoor de oplossing.

Onwetendheid tegengaan
Het bedrijfsleven maakt al steeds vaker gebruik van het platform om beter inzicht te krijgen in de gevolgen van het virus voor hun merken. Via het platform ontvangen zij informatie hoe er gereageerd wordt, positief of negatief, op hun communicatie over COVID-19.  Om deze redenen is het gebruik van zijn realtimeproduct met meer dan 25% toegenomen.

Omdat overheden overal ter wereld alle moeite hebben om juiste en onjuiste online informatie te onderscheiden, is het een goede gezondheidszaak dat NewsWhip ook gebruikt wordt door anti-misinformatiegroepen om fakenieuws op te sporen en mythes over COVID-19 te ontkrachten. Er mag namelijk niemand sterven uit onwetendheid.

Related Articles

Agritech

Met de evolutie van KEENAN wordt de cirkel gesloten dankzij de door technologie verder ontwikkelde slimme landbouw

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter