Clive Bourke Daon
Clive Bourke, EMEA and APAC President at Daon.
Travel Tech Nieuws

Ierse reistechnologie biedt grensverleggende, veilige oplossingen

Reizigers zoeken bijna vertwijfeld op de wereldkaart naar gebieden waar zij weer coronaproof naartoe kunnen. Naast stilstaande vliegtuigen kenmerkte de afgelopen maanden zich ook door een revolutie van de Ierse reistechnologie, bestaande uit een thuisbasis van 100 reistechnologiebedrijven met meer dan 3.500 werknemers. Geavanceerde Ierse technologie wordt nu geïntegreerd met traditionele IT-reissystemen om het vertrouwen van de reiziger te herwinnen.

In het nieuwe reizen worden bestemmingen belangrijk, waar iedereen weer gezond en veilig kan genieten. Technologie levert daar een belangrijke bijdrage aan.

Nieuwe basis voor herstel vliegreizen
Het verlangen om in een vliegtuig te stappen hebben reizigers de afgelopen maanden behouden. Innovatie en technologie ondersteunen het herstelproces, dat verder wordt versterkt door duidelijke wereldwijde post-covid reisadviezen. Emily Gallen, Market Advisor van Enterprise Iralnd in Nederland, ziet na maanden weer tekenen van herstel. “Ontwikkelingen in de reistechnologie dragen daar ook aan bij. Actuele cijfers laten zien dat mensen weer willen reizen, zij willen daarvoor alle regels en mogelijkheden kennen. De industrie geeft opheldering en consistentie, nodig in deze onzekere tijd. Mooi voorbeeld is de ontwikkelde app van de Europese Unie, die reizigers real time informatie biedt over de lokale regels en status van infecties in ieder Europees land. Dit levert ook een bijdrage ter voorkoming dat reizigers met het coronavirus terugkeren naar hun land.”

Nieuwe reisvraag
Een andere trend is volgens Gallen ook direct te koppelen aan technologie. “De beleving voor reizen verandert. Nu zien we de trend dat mensen tot maximaal veertien dagen vooruit boeken. De luchtvaartsector en de hotellerie moeten daardoor innoveren. Veel Ierse reistechnologie-bedrijven bieden oplossingen die voorzien in de nieuwe reisvraag. Innovaties richten zich nu op het aantal contactmomenten per reis. Deze moeten de reiziger het gevoel van veiligheid en vertrouwen teruggeven. Het Ierse i-Hotelligence biedt reizigers een softwareplatform, waarmee zij alle aspecten van hun hotelverblijf kunnen beheren. Denk daarbij aan het inchecken, het toegang verkrijgen tot je kamer en het – via je telefoon – bestellen van eten en drinken.”

 

Hoteltoegankelijkheid voor iedereen
Daarnaast toont het Ierse Mobility Mojo maatschappelijke verantwoordelijkheid door te zorgen dat technologie in onzekere tijden bijdraagt om de wereld voor iedereen te openen. “Toegankelijkheid wordt onderdeel van de reis. In deze revolutionaire tijd zorgt informatie voor gastvrijheid. Dat geeft miljoenen mensen het vertrouwen om naar een voor hun geliefde bestemming te gaan. Het bedrijf biedt een toolkit, met hygiëneprotocollen en standaard criteria voor hoteltoegankelijkheid. De reisindustrie herstelt met deze technologie daarmee het vertrouwen van de reiziger. Het bedrijf won met deze filosofie de ‘Best in Universal Design WebAward 2019’. Een prijs om trots op zijn”, vertelt Gallen.

 

Temperatuurscanner als nieuw onderdeel van het dagelijkse leven
Iedere reiziger ervaart momenteel nieuwe ervaringen op luchthavens. Een van de grootste is het meten van de temperatuur voordat je aan boord gaat. Hiervoor ontwikkelde Ventilux, met behulp van artificial intelligence sensortechnologie in mei jongstleden een baanbrekende scanner voor massascreening. Deze registreert tegelijk de temperatuur van 200 mensen, belangrijk in de geleidelijk normaliserende samenleving. “Als beperkingen in het post-covid-19 tijdperk stapsgewijs worden opgeheven, is deze temperatuurscanner een belangrijk onderdeel in het dagelijkse leven van mensen. Door het uitvoeren van 35 verschillende temperatuurmetingen kan het leven op luchthavens, in winkelcentra, musea, hotels én concert- en theaterzalen weer veiliger op gang komen”, betoogt Gallen.

 

Technologie voor persoonlijke veiligheid
Een andere ontwikkeling door de coronacrisis is het kunnen volgen van alle bewegingen van mensen tijdens hun reis. Het Ierse Taoglas biedt door IoT-technologie real time informatie aan locaties over mensenmassa’s en hun social distancing. Dit zijn luchthavens, hotels, stations en horeca. “Dat creëert een veilige samenleving, waarbij gezondheid van mensen voorop staat. Vergelijkbaar is de technologie van HaloSOS, een platform dat beveiligingspersoneel voorziet van specifieke locatiegegevens zodra zij in contact zijn geweest met covid-19 besmette mensen. De technologie waarborgt de persoonlijke veiligheid en biedt direct efficiënte oplossingen bij gezondheidsincidenten. Uiteindelijk redt deze geavanceerde technologie levens”, verklaart Gallen het belang van deze beschermende innovaties.

 

Identiteitscontrole zonder fysieke aanraking
Voorde nieuwe samenwerking tussen het Ierse Daon en de nationale luchthaven van Denver is technologie leidend om werknemers en reizigers slimmere en veiliger ervaringen aan te bieden op de luchthaven. “Nog deze zomer start deze strategische partnership met een pilot hoe technologie bijdraagt aan identiteitscontrole zonder fysieke aanraking. Inchecken, bagagecontrole verlopen ook in drukte contactloos efficiënt”, verklaart Gallen hoe vertrouwd reizen mogelijk wordt in het post covid-tijdperk.
Tot slot helpt de Ierse fraudespecialist UrbanFox reisorganisaties met loyaliteitsprogramma’s om zwaktes in hun informatiebeheer te identificeren en hun gegevens te beschermen tegen fraude.

 

Broedplaats van technologie
“Een crisis zorgt ook voor innovatie. De luchtvaartsector kijkt daarbij in toenemende mate naar Ierse technologiebedrijven voor hun nieuwe gezonde en veilige productstrategieën. Ierland is een broedplaats van reistechnologie met meer dan 100 bedrijven in de sector. Deze zijn op dit moment belangrijker dan ooit”, besluit Emily Gallen.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter