Ierland News about Ireland Ireland in the news Insights from Ireland Ireland Nieuws

Ierse ondernemersgeest in alle sectoren pragmatisch zichtbaar

Enterprise Ireland, de Ierse overheidsorganisatie voor handel en innovatie, is volgens een recent gepubliceerde ranglijst van PitchBook de op een na grootste verstrekker van startkapitaal ter wereld.

In de ranglijst van belangrijkste wereldwijde beleggers, gemeten naar risicodragende kapitaal deals, nam Enterprise Ireland met 200 investeringen in 2019 wereldwijd de tweede plaats in. In Europa kwam het bedrijf op de eerste plaats. De meest actieve wereldwijde belegger met maar liefst 285 investeringen was 500 Startups, een beginfase- en startkapitaalbelegger in Californië.

Gericht op baanbrekende innovatie
Dit hoge tempo van investeringen in veelbelovende startups was allerminst ongebruikelijk voor Enterprise Ireland. Het past helemaal bij zijn gemiddelde jaarlijkse investeringen in circa 200 bedrijven van de afgelopen zes tot zeven jaar. En het geeft blijk van zijn inzet om een pijplijn van baanbrekende innovatieve Ierse bedrijven op te bouwen en te onderhouden.

“Als Ierse overheidsorganisatie voor handel en innovatie stellen wij ons ten doel om te investeren in Ierse startups. En die behoren tot de meest innovatieve en dynamische van Europa”, zegt Leo McAdams, hoofd van de afdeling Beleggingsdiensten van Enterprise Ireland.

“We streven ernaar om bedrijven tijdens elke fase van hun ontwikkeling te ondersteunen, van de vroegste aanloopfase tot startkapitaalbeginfase en vervolgens tot opschaling. Onze focus ligt daarbij op het in contact brengen van deze ondernemingen met internationale klanten in diverse sectoren.”

“We investeren niet alleen rechtstreeks in bedrijven, maar ook in risicokapitaalfondsen waarmee innovatieve en snelgroeiende Ierse bedrijven worden ondersteund in hun internationale schaling. Daarnaast bieden we ondersteuning aan een netwerk dat business angels in contact brengt met startende Ierse ondernemingen die aanzienlijke investeringskansen vertegenwoordigen”, aldus Leo McAdams.

De hele wereld profiteert van het ‘Ierse voordeel’
Met 40 internationale vestigingen draagt Enterprise Ireland bij aan vruchtbare, langdurige zakenrelaties tussen internationale ondernemingen en Ierse partnerbedrijven die van nature ambitieus en internationaal gericht zijn.

Deze exponenten van de Ierse ondernemerschapscultuur bloeien op en ontwikkelen zich zij aan zij met in Ierland gevestigde internationale zwaargewichten voor technologie, biowetenschappen en financiële dienstverlening. Ze voldoen aan de hoge eisen van deze wereldleiders en weten zich gesteund door een R&D-ecosysteem van wereldformaat. De combinatie van al deze kwaliteiten resulteert in wat wij het ‘Ierse voordeel’ noemen.

Recordomzetten in diverse sectoren
Inmiddels zien we het ‘Ierse voordeel’ volop tot bloei komen in tal van sectoren. Ierse bedrijven boeken op internationale schaal recordomzetten. Neem bijvoorbeeld travel tech. Bij iedere buitenlandse reis heb je waarschijnlijk nietsvermoedend te maken met de beste Ierse innovaties.

Heb je een gepersonaliseerd e-mailbericht van je luchtvaartmaatschappij ontvangen? Dan is de kans groot dat het werd gemaakt met Boxever, een oplossing die personalisering door middel van kunstmatige intelligentie mogelijk maakt. Huurde je een auto via de website van dezelfde luchtvaartmaatschappij? Tien tegen een dat deze transactie werd uitgevoerd via CarTrawler, een belangrijk technisch platform voor de reiswereld. En als je jezelf ook nog eens op een luxe huurauto trakteerde, dan werd de digitale connectiviteit hoogstwaarschijnlijk verzorgd door Cubic Telecom.

Download het gratis eBook over travel tech

Dit zijn allemaal Ierse bedrijven die op cruciale momenten hebben geprofiteerd van de investering of ondersteuning van Enterprise Ireland. Dat geldt ook voor diverse andere Ierse ondernemingen die tot wereldwijde marktleiders zijn uitgegroeid.

Zakelijk succes door innovatie en samenwerking
In diverse sectoren, zoals medische technologie, ICT en opkomende technologieën dragen Ierse bedrijven bij aan innovatie. Zij voorzien klanten over de hele wereld van baanbrekende oplossingen.

Enterprise Ireland wil ondernemingen, die behoefte hebben aan innovatieve oplossingen, in contact brengen met Ierse bedrijven die baanbrekende producten en diensten aanbieden. Daarmee willen we voor onze internationale partners de deur naar Ierse innovatie openzetten.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter