Skip to main content
Fintech Geen onderdeel van een categorie Nieuws

Ierse minister van Handel Robert Troy brengt bezoek aan Nederland

Iers-Nederlandse handelsrelatie sterker dan ooit

 • 29 Ierse bedrijven hebben zich in de afgelopen 18 maanden in Nederland gevestigd
 • Meer dan 16.000 mensen in Nederland zijn in dienst bij Ierse bedrijven.1

Amsterdam, 15 juni 2022 – Robert Troy, de Ierse minister voor Handelsbevordering en Digitale zaken, leidt vandaag de handelsmissie van Enterprise Ireland naar Nederland. Nederland is de grootste exportmarkt voor Enterprise Ireland-bedrijven in de eurozone2 en met de handelsmissie wordt beoogd deze handelsrelatie verder te versterken. Bij het bezoek ligt de nadruk op de technologiesector en de belangrijke bijdrage die Ierse bedrijven hier leveren, onder andere door de werkgelegenheid te creëren en innovatieve samenwerkingen met Nederlandse bedrijven aan te gaan.

Sinds Brexit kijken Ierse bedrijven in toenemende mate naar markten in de eurozone, en naar Nederland in het bijzonder. Met een export van €1,7 miljard in 2020 is Nederland is de grootste exportmarkt voor Ierse bedrijven die vallen onder Enterprise Ireland, het handelsagentschap van de Ierse overheid. Als belangrijke handelspartner van Nederland, leveren Ierse bedrijven een belangrijke economische bijdrage aan de markt. Ruim 16.000 mensen zijn werkzaam bij Ierse bedrijven in Nederland en de afgelopen 18 maanden hebben 29 nieuwe Ierse bedrijven zich op de Nederlandse markt gevestigd.

De Ierse minister voor Handelsbevordering, Robert Troy, zegt“Ik ben verheugd om deze handelsmissie naar Nederland te leiden. Nederland is een belangrijke handelspartner voor Ierland en we versterken dan ook graag onze economische relatie verder. De export van Enterprise Ireland van ruim €1,7 miljard in 2020 levert concrete economische voordelen op voor de regio op het gebied van nieuwe vestigingen, bredere samenwerkingen en bovenal, werkgelegenheid. Door de handelssamenwerking tussen onze landen te versterken hopen we nog meer zakelijke kansen te creëren voor ons beiden, met name op het gebied van digitalisering en klimaatverandering. Dat zijn momenteel dringende prioriteiten voor zowel internationale regeringen, als voor het bedrijfsleven.”

Stephen Keogh, marktadviseur bij Enterprise Ireland in Nederland, zegt: “Nederland en Ierland hebben unieke culturele overeenkomsten. Het zijn beide kleine landen met een grote handelsgeest, die zeer open staan voor samenwerking en veel waarde hechten aan innovatie en kwaliteit. Het is fantastisch om de Iers-Nederlandse handelsbetrekkingen te zien intensiveren en we kijken ernaar uit om ook in de komende jaren strategische handelspartners te blijven”.

Ierse bedrijven brengen technologische innovatie
Een van de steden die minister Troy tijdens de handelsmissie bezoekt is Scheveningen, waar hij waterveiligheid bespreekt met het Ierse bedrijf 8West en de KNRM, de Nederlandse reddingsmaatschappij. 8West ontwikkelde samen met het Nederlandse bedrijf SafeTRX een technologische tool waarmee surfers en zeilers automatisch en veilig hun locatiegegevens delen met de lokale reddingsautoriteiten.

Andere Ierse ondernemingen die zich onlangs op de Nederlandse markt hebben gevestigd zijn:

 • Fenergo, een Ierse financiële softwarespecialist, heeft onlangs Sentinels overgenomen. Sentinels opereert in Nederland en is gespecialiseerd in fintech transacties.
 • CSWI, een Ierse leverancier van mobiele en cloudbeveiliging, heeft Blaud overgenomen, een Nederlands bedrijf voor mobiele beveiliging van ondernemingen. Door de overname ontstond een van de grootste en meest ervaren mobiele beveiligingsteams van Europa.
 • Aspira, een Ierse leverancier van advies- en IT-diensten, heeft twee kantoren in Nederland. Sinds 2019 één in Amsterdam en sinds 2020 een tweede kantoor in Den Haag,
 • Kinteics Process Consulting, een Iers bedrijf dat de Biotech- en Pharma-industrie helpt bij hun Commissioning & Qualification-activiteiten, heeft in juni een nieuwe vestiging in Amsterdam geopend.

 

Volgens de laatste cijfers van het Ierse bureau van de statistiek. Central Statistics Office Ireland, 2019, Outward Foreign Affiliates Statistics
2 Volgens de laatste cijfers van Enterprise Ireland, 2020, Irish Advantage

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
  NU ABONNERENNU ABONNEREN

  Thank you

  for registering to our newsletter