Technician working on Nebuliser Grid. John Power, Aerogen, Galway, Ireland .Photograph by David Ruffles
Medtech Life Sciences Nieuws Medtech insight

Ierse leverancier van producten voor toediening van inhalatiemedicatie speelt in op wereldwijde behoefte vanwege coronavirus

Vanwege het aantal mensen dat wereldwijd zorg nodig heeft en nodig zal hebben om te herstellen van de besmetting met het nieuwe coronavirus COVID-19, zal een Ierse producent van medische hulpmiddelen het aantal te leveren producten dit jaar naar eigen zeggen mogelijk verdubbelen. Vóór de huidige coronacrisis leverde Aerogen zijn wereldwijd toonaangevende producten voor de toediening van inhalatiemedicatie al aan ziekenhuizen in meer dan 75 landen. Op deze wijze konden 10 miljoen patiënten verzorgd worden.

John Power, CEO van Aerogen, verwacht dat het bedrijf in 2020 echter 3 tot 4 miljoen producten kan leveren. Ter vergelijking: in 2019 werden er 2 miljoen producten geleverd. Daarnaast onderzoekt het bedrijf hoe het wereldwijde tekort aan beademingsapparatuur aangepakt kan worden via de aanpassing van niet-invasieve beademingssystemen.

Stijging van de wereldwijde vraag
Aerogen kan als standalone product geleverd worden of ingebouwd worden in beademingsapparaten. Het biedt niet alleen een efficiënte en effectieve manier om medicatie aan patiënten toe te dienen, maar het is ook een gesloten systeem. Dit betekent dat het niet onderbroken hoeft te worden voor de toediening van medicatie. Hierdoor is het risico kleiner dat patiënten het coronavirus doorgeven aan zorgprofessionals. Het bedrijf zag eerder dit jaar een eerste piek in aanvragen uit China, waar het al vóór het uitbreken van de huidige crisis samenwerkte met Mindray, een Chinese producent van beademingsapparatuur.

“Toen zagen we begin 2020 hun vraag naar onze producten licht toenemen”, aldus Power. “De toename van de vraag verspreidde zich vervolgens als een golf over de hele wereld. In de afgelopen week hebben we grote orders ontvangen uit Italië, Duitsland, Spanje en het VK. En in de afgelopen week is ook de vraag uit de VS omhooggeschoten. Dat laat zien dat het besef van de ernst van de situatie nu ook in Amerika doorgedrongen is”, aldus Power.

Evenwichtige distributie
Power en zijn team stellen alles in het werk om aan de plotselinge en ongekende toename van de vraag te voldoen. “We zijn een wereldwijd opererend bedrijf en we benaderen de wereldwijde vraag op een evenwichtige manier.” “We vragen klanten en distributeurs om op ziekenhuisniveau na te gaan of hun vraag realistisch is en weergeeft wat ze nu nodig hebben, of om te kijken of hun bestelling verspreid over een aantal weken geleverd kan worden. We proberen onze systemen eerlijk te verdelen, zodat we al onze distributeurs en OEM-partners kunnen bedienen.”

Waarborgen van storingsvrije toeleveringsketens
Bijna alle producten van Aerogen worden geproduceerd en in elkaar gezet in Ierland, hoofdzakelijk bij M&M Qualtech in Galway en Molex in Shannon, dat verantwoordelijk is voor de assemblage van de Solo-vernevelaar met groot volume. De omzet van Aerogen kent vanaf 2010 een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 30%. En Power geeft aan dat het bedrijf in reactie op de huidige uitbraak samenwerkt met zijn belangrijkste leveranciers om de productie nu met 50% te verhogen in een poging om te voldoen aan de ongekende wereldwijde vraag naar de producten van Aerogen. De inzet van het personeel wordt aangepast, er worden extra ploegendiensten gedraaid, er worden productielijnen toegevoegd en mettertijd komt er nog meer capaciteit bij. De leveranciers van onderdelen hebben ook het verzoek gekregen prioriteit aan de productie hiervan te geven, zodat er 24/7 geproduceerd kan worden.

Overige oplossingen tegen het coronavirus
Hoewel patiënten met minder ernstige ademhalingsproblemen doorgaans verzorgd kunnen worden met niet-invasieve beademingsapparatuur zoals gezichtsmaskers of neuscanules, zijn artsen bezorgd dat door het gebruik hiervan de lucht verontreinigd raakt met het coronavirus. Patiënten worden uiteindelijk geïntubeerd, zelfs wanneer dat mogelijk niet nodig is. Dit legt weer een enorme druk op de intensive cares. Aerogen werkt samen met ziekenhuizen en wetenschappelijke instellingen om niet-invasieve beademingsapparaten aan te passen en geschikt te maken voor de behandeling van het coronavirus.

Power voegt dat mensen met andere luchtwegaandoeningen zoals ernstig astma of COPD hierdoor bovendien gebruik zouden kunnen blijven maken van de toedieningswijze van hun inhalatiemedicatie die ze gewend zijn.

Over Aerogen
Aerogen staat wereldwijd al lange tijd bekend als pionier op het gebied van hoogwaardige verneveling en wereldwijde leider in de toediening van inhalatiemedicatie via beademingsapparaten op de intensive care. John Power werd in 2016 verkozen tot ‘European Entrepreneur of the Year’, en Aerogen is tussen 2013 en 2019 zesmaal onderscheiden met de Zenith Award, de hoogste prijs van de American Association of Respiratory Care.

De producten van Aerogen staan niet alleen garant voor een efficiënte toediening van medicatie aan patiënten die aan de beademingsapparatuur liggen, maar ze vormen ook een gesloten systeem. Hierdoor is bij de producten van Aerogen het risico dat patiënten het coronavirus doorgeven aan zorgprofessionals kleiner dan bij traditionele vernevelaars. Bovendien is het medicijnreservoir gescheiden van het beademingscircuit, waardoor de verneveling van verontreinigde vloeistoffen tot een minimum beperkt is. In recente richtlijnen van de Britse regering staat dat bij de behandeling van patiënten met luchtwegaandoeningen een gesloten aspiratiesysteem gebruikt moet worden en dat de circuits van beademingsapparatuur niet onderbroken mogen worden, tenzij dit echt noodzakelijk is.

Related Articles

Medtech

Novaerus gebruikt plasma om de luchtkwaliteit en herstelcijfers van patiënten te verbeteren

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter