Medtech News about Ireland Nieuws

Ierse hightech bedrijven sluiten belangrijke deals met Nederlandse partners

Vlak voor St. Patricks’s Day zijn enkele omvangrijke contracten getekend tussen Ierse en Nederlandse bedrijven.

Vanwege de Brexit kiezen Ierse bedrijven in toenemende mate voor andere markten dan de Britse. De export naar Nederland groeit daardoor reeds drie jaar met dubbele cijfers.

Meditec Medical – innovatieve zorgproducten
Het Ierse medtech bedrijf Meditec Medical heeft een distributiecontract gesloten met het Nederlandse Eureva, onderdeel van Medux. Meditec Medical ontwikkelt innovatieve technologie voor drukpuntverlichtende bedden en matrassen voor de zorgsector.

Druid Software – private 4G- en 5G-netwerken
Het Ierse softwarebedrijf Druid is al in Nederland actief met zijn Nederlandse partner CapX met zijn private 4G- en 5G-netwerken. Met de Nederlandse system integrator Combird is een contract getekend om een SCaaS-model (‘Small Cell as a Service’) voor de Nederlandse markt te ontwikkelen. Ook met SPIE is een contract getekend. Deze ontwerper en ontwikkelaar van grote infrastructurele en industriële installaties gaat de Druid-technologie inzetten in kwetsbare sectoren, zoals de gezondheidszorg, om te voldoen aan de daar geldende strenge netwerkeisen.

Quest Computing – databasesoftware
Het Ierse Quest Computing ontwikkelt databasesoftware speciaal voor fondsenwervende instanties; met een grote software-upgrade is het gebruiksgemak verder verbeterd. Recente klanten zijn onder andere het Reumafonds, cultuurfonds Brabant C en het ministerie van OCW.

Brexit
De Brexit zet Ierse mkb-bedrijven extra aan om andere markten te betreden. De deals komen mede tot stand met de inspanningen van Enterprise Ireland. Patrick Torrekens, manager van Enterprise Ireland Benelux: “De exportwaarde van softwareproducten en -diensten naar Nederland was in 2016 92 miljoen euro, en dat bedrag groeit sindsdien jaarlijks met dubbele cijfers. Uitgedaagd door de Brexit, willen we naar een groei van 50% van de Ierse export naar de eurozone in 2020. De Iers-Nederlandse partnerships spelen daarin een belangrijke rol.”

Related Articles

Medtech

Novaerus gebruikt plasma om de luchtkwaliteit en herstelcijfers van patiënten te verbeteren

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter