Medtech Nieuws Medtech insight

Iers medtech bedrijf Novaerus voert effectieve strijd tegen kruisbesmetting COVID-19

Wereldwijd raakten al duizenden zorgverleners besmet met het coronavirus COVID-19. Een mogelijke oplossing tegen kruisbesmetting onder zorgpersoneel komt uit Ierland. Novaerus, het Ierse medtech bedrijf, ontwikkelt en produceert gepatenteerde medische luchtzuiveringsoplossingen. Hun luchtreinigingssystemen zijn in staat om tot maximaal 99% van de pathogenen in de lucht te elimineren. Ondanks goede gezondheid en betrekkelijk lagere leeftijd is ook het risico op besmetting van medische werknemers hoog.

Voor effectieve bestrijding van het coronavirus doneerde Novaerus verschillende van de nieuwste plasma-desinfectieluchtreinigers aan twee ziekenhuizen in Wuhan. In deze Chinese miljoenenstad dook in december 2019 het coronavirus voor het eerst op. Wuhan is nog steeds in quarantaine.

Desinfectiesystemen voor verkrijgen schone lucht
Met deze donatie sprong Novaerus in op de groeiende bezorgdheid over de besmetting met pathogenen uit de lucht. De donatie is door het bedrijf uit dankbaarheid gedaan voor de goede contacten in China. “Met de lokale partners kon deze donatie snel georganiseerd worden. Enterprise Ireland heeft teams in China en Ierland om zakelijke inspanningen te ondersteunen. Onze systemen worden gebruikt om kamers, na infectie, snel te saneren. Daarmee zijn deze effectief tegen ‘super bugs’ in ziekenhuizen. Schone lucht is fundamenteel om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan”, verklaart Vice President Kieran Mc Brian van Novaerus.

Unieke technologie om pathogenen te elimineren
De medische luchtdesinfectietechnologie, zoals Novaerus’ mobiele Defend 1050, behandelt de lucht, waardoor minder pathogenen in een ruimte circuleren. Dit verkleint de kans op infectie. “Zo komen minder pathogenen op oppervlakten terecht, die zorgverleners aanraken voor potentiële besmetting. De Defend 1050 plasma- en filtertechnologie zuigt de binnenlucht aan, desinfecteert en zuivert deze lucht. De reiniging gebeurt als de lucht langs de gepatenteerde plasmaspoelen passeert. Dit elimineert alle pathogenen onmiddellijk. Onze technologie is uniek en doodt virussen en andere pathogenen zeer snel. Daarom werkt schone lucht complementair aan de oppervlakte- en handhygiëne”, aldus Mc Brian.

Goede Ierse reputatie
In 2016 heeft Novaerus al de eerste testen op coronavirussen uitgevoerd. Deze zijn gekwalificeerd door het Guangzhou Institute of Microbiology. Kevin Devlin, CEO van moederbedrijf WellAir, legt uit. “Deze testen leverden uitstekende resultaten op. We produceren diverse luchtdesinfectiesystemen, die ziekteverwekkers deactiveren. Onze technologie krijgt door de corona-pandemie veel aandacht. Zorgverleners zijn echter, ondanks alle maatregelen, toch besmet geraakt. Onze apparaten zorgen ervoor dat personeel minder risico loopt op besmetting door de pathogenen die een besmette patiënt verspreidt. Dat risico is voor zorgverleners erg groot.”

Ondersteuning Enterprise Ireland
De effectieve aanpak en donatie van Novaerus’ desinfectiesystemen aan de ziekenhuizen in Wuhan is ook te danken aan de zeer actieve rol van de Ierse overheid. Enterprise Ireland houdt de wereldwijde de uitbraak van coronavirus nauwlettend in de gaten. De organisatie neemt proactief contact op als Ierse bedrijven in het buitenland stappen en/ of voorzorgsmaatregelen moeten nemen in de bestrijding van het coronavirus. Enterprise Ireland legt een basis, waardoor in China langdurige zakenrelaties ontstaan. Deze kunnen – in de effectieve bestrijding van het coronavirus COVID-19 – uitgroeien tot een samenwerking die wederzijds wordt.

 

Related Articles

Medtech

Novaerus gebruikt plasma om de luchtkwaliteit en herstelcijfers van patiënten te verbeteren

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter