Ireland in the news Nieuws

Ierland stijgt op Europese rangschikking voor innovatie

Ierland doet het beter dan het Europese gemiddelde, en mkb’s en positieve werkgelegenheidstrends worden erkend door de EU.

Ierland is gestegen naar de negende plaats op het European Innovation Scoreboard 2018, een rangschikking van de meest innovatieve Europese landen, die wordt gepubliceerd door de Europese Commissie.

Het European Innovation Scoreboard, dat geïntroduceerd werd in 2010, rangschikt de 28 EU-lidstaten en een selecte groep niet-lidstaten op basis van hun prestaties op het vlak van onderzoek en innovatie.

Het scorebord voor dit jaar toont aan dat de innovatiekracht van Ierland sinds 2010 met 8,5% is gestegen, daarmee doet Ierland het beter dan het Europese gemiddelde van 5,8%.

De Europese Commissie deelt de landen in vier categorieën in: innovatieleiders, sterke innovators, gematigde innovators en bescheiden innovators.

Ierland bevindt zich zoals vermeld op de negende plaats en behoort tot de categorie van de sterke innovators.

Het scorebord bekroont Ierland voor zijn innovatieve mkb’s, de werkgelegenheidstrends (vooral de hogere tewerkstelling in kennisintensieve gebieden en snelgroeiende bedrijven) en de verkooptrends, of nog voor de economische impact van zijn hightech, innovatieve activiteiten en export.

Zweden was in 2018 het meest innovatieve land.

Eerder dit jaar steeg Ierland met drie plaatsen naar de 13de plaats in de Bloomberg Innovation Index 2018, een lijst van ’s werelds meest innovatieve landen.

Deze rangschikkingen bevestigen de groeiende reputatie van Ierland op het vlak van innovatie, een cruciale factor voor concurrentievoordelen voor de bedrijven die er zijn gevestigd.

In november 2017 stond Ierland op de eerste plaats voor vaardigheden en innovatie in het 2017 Fact Sheet van de Europese Commissie.

Enterprise Ireland, de nationale overheidsinstelling verantwoordelijk voor de ontwikkeling en groei van Ierse bedrijven in wereldwijde markten, beschikt over 14 Technology Centres, 15 Technology Gateways en 12 Science Foundation Research Centres, die focussen op de modernste wetenschappelijke gebieden, inclusief big data, farmaceutica, medische apparatuur, digitale content, nanotechnologie, duurzame voeding, slimme technologieën en hernieuwbare mariene energie. In elk van deze centra werken wetenschappers en ingenieurs samen met academische instellingen en bedrijfssectoren om een antwoord te bedenken op onderzoeksvragen met commercieel potentieel.

De Ierse overheid ondersteunt deze activiteiten en bouwt met de implementatie van haar Innovation 2020 Strategy voort op twee decennia van investeringen in wetenschap en technologie.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter