Ierland heeft de snelst groeiende tech-medewerkerspopulatie in Europa van 2017 Nieuws

Ierland heeft de snelst groeiende tech-medewerkerspopulatie in Europa van 2017

De laatste resultaten van het State of European Tech 2017-rapport laten zien dat het tech-ecosysteem van Ierland blijft groeien.

De hoge plaatsing van Ierland op de ranking in het jaarverslag wijst op de sterke prestaties van de technische medewerkers van het land. Ierland heeft dan ook de snelst groeiende tech-medewerkerspopulatie van Europa in 2017. Er wordt verwacht dat de impact van de Brexit dat cijfer nog verder zal doen groeien.

Dit resultaat is belangrijk, aangezien de toegang tot tech-talent wordt beschreven als “verreweg de belangrijkste factor” die invloed heeft op de locatie waar startups zich vestigen binnen Europa. Het Verenigd Koninkrijk en Ierland trekken het grootste deel van het talent aan van heel Europa, waarbij het talent meestal uit Zuid-Europa, Centraal- en Oost-Europa en de Baltische Staten komt.

Ierland investeert het meeste kapitaal per capita van de EU

In het rapport staat ook dat Ierland een van de top 10 bestemmingen is voor kapitaalinvesteringen in Europa en dat het sinds 2012 meer dan $ 1 miljard heeft opgehaald.

Ierland investeert het meeste kapitaal per capita van de EUIerland staat in de top 10 van Europese landen voor DeepTech-investeringen, dat zijn technologieën zoals Artificiële Intelligentie en machine learning, Augmented en Virtual Reality en Blockchain. DeepTech is een sector waarvan verwacht wordt dat het op middellange termijn veel risicokapitaalfinanciering zal aantrekken.

Eerder deze maand werd Ierland al uitgeroepen tot beste land op vlak van vaardigheden en Innovatie in de Fact Sheet 2017 van de Europese Commissie. In oktober wees een onderzoek van Eurostat uit dat Ierland proportioneel het grootste aantal snelgroeiende ondernemingen in de EU heeft. Het land liet daarbij het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Hongarije en Bulgarije achter zich.

De recente ranglijst weerspiegelt de groeiende reputatie voor innovatie, wat een belangrijke bron is om een concurrentievoordeel op te bouwen. Mensen die in Ierland werken werden ook bekroond tot meest flexibele en aanpasbare arbeidskrachten in het IMD Global Competitiveness Yearbook van 2017.

Europese technologie is sterker dan ooit

Het rapport brengt ook goed nieuws voor de sector in bredere zin, kijk bijvoorbeeld naar de onderzoeksresultaten die aantonen dat de Europese technologie sterker is dan ooit. De Europese tech-industrie creëert sneller jobs dan de rest van de Europese economie, waarbij de technische beroepsbevolking aanzienlijk sneller groeit dan de algemene werkgelegenheid in de EU. Europa kende 3 keer na elkaar een groei in de tech-medewerkerspopulatie tegenover het jaar ervoor, in vergelijking met slechts 0,8% groei van de totale werkgelegenheid in de EU volgens de laatste economische voorspelling van de Europese Commissie voor de winter van 2017.

Het State of European Tech 2017-rapport is de meest uitgebreide en data-gedreven kijk op Europa’s tech-ecosysteem tot nu toe en illustreert de wereldklasse die de technologiesector in Europa produceert. Het rapport werd opgesteld door Atomico in samenwerking met technische en zakelijke leiders zoals LinkedIn, Stack Overflow, Meetup, the London Stock Exchange, European Startup Initiative, en het European Investment Fund.

Lees het volledige State of the European Tech 2017-rapport hier.

Related Articles

Agritech

Met de evolutie van KEENAN wordt de cirkel gesloten dankzij de door technologie verder ontwikkelde slimme landbouw

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter