Ierland #1 op vlak van vaardigheden en innovatie in de 2017 Fact Sheet van de EU-commissie Nieuws Innovatie

Ierland #1 op vlak van vaardigheden en innovatie in de 2017 Fact Sheet van de EU-commissie

Volgens de Small Business Act Fact Sheet 2017 van de Europese Commissie staat Ierland op de eerste plaats als het gaat om vaardigheden en innovatie.

Deze plaats in de ranglijst is gebaseerd op de internationale reputatie van Ierland op vlak van innovatie. De European Commission Score Card 2017 plaatste Ierse MKB’s (midden- en kleinbedrijven) ook op een zeer hoge plaats op vlak van innovatie.

Small Business Act
De Europese Commissie publiceert jaarlijks de Small Business Act (SBA) Fact Sheets, met als doel om het inzicht in trends en beleidsmaatregelen voor MKB’s in de Europese Unie te verbeteren. De SBA focust op KPI’s en beleidsmaatregelen die zich organiseren rond 10 verschillende thema’s, zoals ondernemerschap, internationalisatie, staatssteun en openbare aanbestedingen.

Ierland boven het Europese gemiddelde
In het rapport van de Europese Commissie staat dat de prestaties van Ierland op verschillende vlakken verbeterd zijn tegenover het rapport van vorig jaar, waarin Ierland ook al goed presteerde. Het SBA-profiel van Ierland is en blijft dus zeer competitief.

Ierland behoort tot de Europese top 4 op vlak van ondernemerschap en behaalt de hoogste score op 2 afzonderlijke indicatoren voor ondernemerschap. Bij de vraag of Ieren ermee eens zijn dat succesvolle ondernemers een hoge status hebben, scoort Ierland het hoogste percentage in de EU (83,1%) in vergelijking met het gemiddelde (66,6%). Ook de pro-businessomgeving in Ierland wordt heel duidelijk in het rapport, want na onderzoek blijkt dat het land de minst belastende overheidsvoorschriften in Europa kent.

In acht principes – ondernemerschap, ‘tweede kans’, ‘responsieve administratie’, staatssteun en openbare aanbestedingen, toegang tot financiering, eengemaakte markt, vaardigheden en innovatie en internationalisering – presteert Ierland boven of sterk boven het Europese gemiddelde.

Ondernemersklimaat
Eerder dit jaar kwam uit onderzoek van Eurostat naar boven dat Ierland het grootste aandeel heeft in snelgroeiende ondernemingen in de EU. Ierland presteert op dat vlak zelfs beter dan het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Hongarije en Bulgarije.

Klanten en partners van Ierse bedrijven maken wereldwijd gebruik van deze innovatie om de efficiëntie en de productiviteit in hun product portfolio’s te verbeteren.

De Ierse Overheid houdt innovatie bovenaan haar agenda met de implementatie van de Innovation 2020 strategie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste innovaties uit Ierland.

Related Articles

Agritech

Met de evolutie van KEENAN wordt de cirkel gesloten dankzij de door technologie verder ontwikkelde slimme landbouw

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter