Skip to main content
Agritech Agritech Insights from Ireland Ierland Innovatie

Hoe Ierse agritech de landbouw gemakkelijker én goedkoper maakt

Ierse agritech boeren hebben een rijk portfolio van verschillende innovatieve oplossingen die het werken op het land en met dieren efficiënter maakt. Dit is fijn voor de portemonnee, zeker in onzekere tijden als deze. We bespreken acht vooruitstrevende tools van Ierse bodem die het werk van boeren over de hele wereld verlichten en winstgevender maken.    

Herdwatch

Herdwatch biedt eenvoudig kuddebeheer via de mobiele telefoon. Het helpt boeren hun tijd beter te gebruiken en betere beslissingen te nemen doordat de app papierwerk volledig overbodig maakt. De Ierse toonaangevende kudde-app wordt al op meer dan 15.000 boerderijen gebruikt. De Herdwatch Milk module helpt zuivelbedrijven bij besluitvorming en management.  Het interpreteren en analyseren van melkgegevens speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van fokplannen,de toekomst en andere belangrijke beslissingen binnen bedrijven. Met Herdwatch Automate kunnen boeren gemakkelijk belangrijke boerderijgegevens invoerendoor simpelweg een foto te maken van een factuur of etiket. Het haalt automatisch alle relevante gegevens uit het document en stelt de boer in staat om een overzicht te zien van al zijn bedrijfsinvoer- en outputkosten in de Herdwatch-app, zodat ze in realtime hun resultaten kunnen bekijken.

EquiTrace

Voor de paardenfokkerij biedt EquiTrace technologie om de paarden en hun gezondheid te traceren. De software is gekoppeld aan de microchip van het dier, zodat de identiteit 100 procent is geverifieerd. Elke scan registreert en brengt de GPS-locatie van het dier in kaart. De app kan ook worden gebruikt om te achterhalen of een dier een behandeling nodig heeft. Herinneringen kunnen worden ingesteld voor vaccinatie, ontworming en medicatie. Om fouten te voorkomen herkent de app meer dan 1000 medicijnen alleen al aan de hand van barcodes, zodat het juiste paard het juiste medicijn krijgt. Zodra het geneesmiddel en het paard zijn gescand, wordt het beveiligde medische dossier van het paard automatisch bijgewerkt.

EquiTrace is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van het hele team dat bijvoorbeeld voor een renpaard zorgt, inclusief de medewerker die dagelijkse controles uitvoert, de trainer en de dierenarts. Uiteindelijk houdt EquiTrace de door de autoriteiten vereiste gegevens tot op de minuut nauwkeurig bij. Het bespaart ook enorm veel tijd omdat papierwerk niet meer nodig is. Voor boerderijen die twee keer per dag de temperatuur van alle dieren controleren en BioThermo-microchips hebben, bespaart de app naar schatting twee fulltime salarissen per boerderij.

Terra NutriTech

Terra NutriTech is opgericht door rundveehouders, die noodzaak zagen van een intelligent doseersysteem voor mineralen dat de gezondheid en winstgevendheid van de kudde zou verbeteren. Ze ontwikkelden een systeem voor boeren in heel Ierland en daarbuiten, dat nauwkeurig, geautomatiseerd en gebruikersvriendelijk is en helpt bij het leveren van op maat gemaakte minerale oplossingen die de gezondheid van de kudde beschermen. Dankzij de gepatenteerde technologie voor het toedienen van mineralen kunnen boeren er volledig op vertrouwen dat de voedingswaarden van hun kudde zijn geoptimaliseerd – met een nauwkeurige dosis en zonder verspilling. Boeren die overstappen op dit systeem geven aan dat hun kudde een verbeterde gezondheid heeft en hogere opbrengsten en winst.

Dairymaster

Het hoogwaardige productassortiment van Dairymaster omvat melkapparatuur, melkstallen, voersystemen, automatische schrapers, warmtedetectie, melkkoeltanks en meer. De melkmachines melken alle spenen tegelijk. Dit is een unieke manier van melken die anders is dan al het andere dat momenteel op de markt wordt gebruikt en zorgt voor sneller en vollediger melken. Uit het onderzoek blijkt dat koeien meer ontspannen zijn tijdens het melken dankzij het zachte vacuüm. De afgifte van oxytocine is groter, wat resulteert in een hogere uitmelking met tot 5% meer opbrengst van dezelfde koeien.

McHale

Het familiebedrijf McHale heeft een reeks gespecialiseerde balenpersen en balenwikkelaars. Het McHale-assortiment omvat ronde balenpersen en wikkelaars voor ronde en vierkante balen. Het is ontwikkeld op ruig terrein en staat wereldwijd bekend om zijn duurzaamheid, betrouwbaarheid, innovatie en een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Elk jaar produceren McHale-balenpersen meer dan 75 miljoen balen ruwvoer voor boeren.

Tanco

Innovatie zorgt ook voor succes bij Tanco. De autowrap-specialist heeft tientallen baanbrekende machines gepatenteerd en positioneert zich daarmeeals een van de meest gerespecteerde en innovatieve merken in de agrarische wereld. De A100-serie is ontwikkeld om gewicht en afval te elimineren, terwijl de S-serie balen in één handeling kan wikkelen en stapelen, waardoor arbeid en tractoruren worden verminderd.

BioAtlantis

BioAtlantis levert natuurlijke verbindingen, gewonnen uit hernieuwbare mariene en terrestrische bronnen, die stress bij gewassen, dieren en mensen verminderen door de natuurlijke afweersystemen te versterken. Het faciliteert de wereldwijde transitie naar duurzame landbouw door de afhankelijkheid van landbouwchemicaliën te verminderen. Dit door gebruik te maken van producten die zijn afgeleid van natuurlijke hulpbronnen met een werkzaamheid die gelijk is aan of groter is dan die van agrochemische kunststoffen.

JFC Group

Familiebedrijf JFC Group is tot slot een internationaal bedrijf dat innovatieve en hoogwaardige producten produceert die bekend staan ​​om hun superieure sterkte en duurzaamheid, die zelfs het meest agressieve gebruik op de boerderij kunnen weerstaan. Het productassortiment omvat van alles, van waterbakken en kalverhokken tot voetbaden en hekwerken, met een intern R&D-team dat zijn portfolio voortdurend uitbreidt in overeenstemming met de steeds veranderende behoeften van boeren.

Deze innovaties bewijzen wederom dat Ierland een van de koplopers is in de agritech-sector.

Related Articles

Agritech

Met de evolutie van KEENAN wordt de cirkel gesloten dankzij de door technologie verder ontwikkelde slimme landbouw

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter