Skip to main content
Green Innovation Industrial Ierland Retail & Consumer Inzichten Sustainable Future

Foxpak – Een duurzame oplossing voor flexibele verpakkingen

Amsterdam, 1 december 2021 – Sinds het begin van de pandemie staat de industrie in elke sector voor uitdagingen en moeten veranderingen worden doorgevoerd, zowel in Nederland als over de hele wereld. Daarbij is het noodzaak om duurzaamheid te bevorderen en de planeet te beschermen.

Het Ierse Foxpak Flexibles Ltd, pioniers op het gebied van digitale flexibele, duurzame en recyclebare verpakkingen, is zich zeer bewust van de noodzaak om het milieu te beschermen voor toekomstige generaties. Ook staat duurzaamheid al sinds de oprichting in 2001 centraal in de bedrijfsvoering.

“Wij zijn altijd op zoek naar duurzamere verpakkingsopties voor onze klanten en het milieu,” zegt algemeen directeur Paul Young. “Dit jaar nog hebben we digitaal bedrukte recyclebare verpakkingen gelanceerd met CO2-neutrale HP digitale drukpersen. We blijven milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen voor onze klanten creëren, om zo goed mogelijk te voldoen aan zowel hun behoeften als die van het milieu.”

Innovatie is de kern van de bedrijfscultuur van Foxpak Flexibles. “We staan vooraan in de ontwikkeling van digitale flexibele materialen. In 2008 konden wij als eerste bedrijf ter wereld flexibele verpakkingen drukken met behulp van HP digitale drukpersen. Dit was de start van onze reis naar een groenere toekomst. In 2015 mede-ontwikkelden we een composteerbare koffieverpakking en in 2017 gingen we een partnerschap aan met industrieleiders TIPA en Futamura om onze duurzame verpakkingsmogelijkheden verder te ontwikkelen.”

In het verlengde hiervan lanceerde het bedrijf in 2019 wereldwijd composteerbare verpakkingen, in 2020 recyclebare plasticvrije verpakkingen en in datzelfde jaar introduceerde ze hyper-gepersonaliseerde verpakkingen met behulp van digitale print.

Het in Louth gevestigde bedrijf voor verpakkingsoplossingen is zich niet alleen bewust van het milieu, maar zorgt er ook voor dat zijn productaanbod blijft veranderen met de tijd en de behoeften van zijn klanten.

“Onze klanten zijn gevestigd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en in verschillende landen in Europa, waaronder Nederland” zegt Samantha Murphy, marketing manager. “En hoewel het bedrijf digitaal bedrukte verpakkingen in eigen huis produceert, hebben we ook een netwerk van vertrouwde toeleveringspartners in heel Europa en Azië, waardoor we klanten meer opties kunnen bieden op het gebied van geschaalde volumes, prijzen en doorlooptijden. Wij werken daarnaast zeer nauw samen met klanten om hun verpakkingsdoelstellingen te bereiken, van het verlengen van de houdbaarheid van hun producten tot het verminderen van hun totale plasticgebruik.”

COVID-19
Zoals alle productiebedrijven werd ook Foxpak getroffen door de pandemie en hoewel de productie tijdens de crisis doorging, werd de omschakeling belemmerd door vertragingen in het wereldwijde transport.

Het 35-koppige team is daarentegen weer met volle kracht aan het werk met tal van innovatieve plannen voor de toekomst. Paul Young zegt dat Enterprise Ireland de afgelopen twee decennia heeft geholpen om Foxpak in contact te brengen met internationale bedrijven op de markt.

“In samenwerking met partners zoals Enterprise Ireland hebben wij een sterke merkaanwezigheid ontwikkeld in landen zoals Nederland, Spanje en Tsjechië. Onze missie voor de komende jaren is om onze klanten in de internationale markten te blijven voorzien van concurrerend geprijsde verpakkingen van superieure kwaliteit, en ons te blijven richten op innovatie en ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid en afvalvermindering. We kijken erg uit naar de toekomst en blijven doen waar we goed in zijn,” aldus Young.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter