Medtech Medtech insight

Focus: de bloeiende Medtech-industrie in Ierland

Sheila O’Loughlin, Senior Market Advisor bij Enterprise Ireland, beschrijft hoe Ierland uitgegroeid is tot een van ‘s werelds beste Medtech-hubs.

De laatste 20 jaar kende de Medtech-industrie van Ierland een enorm succes, waarbij de belangstelling van zowel startups als internationale investeerders een grote sprong genomen heeft. Als thuis van een hechte cluster van Medtech-bedrijven – die ondersteund worden door de industrie, de academische wereld en overheidsinstanties – heeft Ierland een groot bad aan ervaring en hoogopgeleide talenten.

Terwijl Ierland leider bleef in productiekwaliteit, is het land ook al snel de grootste exporteur van medische technologie van Europa geworden. De export van medische hulpmiddelen overschrijdt zelfs een fenomenale € 12 miljard per jaar.

De globale manier van denken van Ierse bedrijven is een belangrijke drijfveer geweest voor de snelle groei tot nu toe. Ierland wordt internationaal erkend als een van ’s werelds top-5 opkomende Medtech-hubs, daarom biedt het Ierse ecosysteem van innovatieve bedrijven een waaier aan expertises, gaande van orthopedie, hartaandoeningen en diagnostiek tot Medtech-services, contractonderzoek en productie.

Huidige drijfveren van de sector zijn onder meer een talent voor innovatie, een ondersteunende omgeving voor onderzoek en ontwikkeling, talent en expertise op vlak van productontwikkeling.

13 van de top 15 globale Medtech-bedrijven hebben een hoofdkantoor in Ierland. Denk bijvoorbeeld aan Boston Scientific, Medtronic en Stryker. Maar ook bedrijven van Ierse afkomst maken hun opkomst, met onder andere Aerogen, Vitalograph en IMS Maxims.

Tegelijkertijd trekken wereldleiders steeds vaker om een aantal redenen naar Ierland. Een van de topredenen om met Ierse bedrijven samen te werken is de Ierse aanpak in partnerships, betrouwbaarheid en sterke B2B-mogelijkheden. Ierse bedrijven zijn ook sterk gefocust op het gebruik van innovaties om klanten te helpen hun doelen te halen.

Dat Ierland ook succesvol is op vlak van technologie is geen geheim. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Google, Microsoft en Facebook, die allemaal een zetel hebben op het “groene eiland”. Combineer deze technologische kennis met de expertise op gebied van medische apparatuur en je begrijpt meteen waarom de digitale expertise van Ierland zo snel groeit.

In het licht van opkomende trends zoals toenemende regelgeving, technologische vooruitgang en stijgende gezondheidskosten is het ontwikkelen van omstandigheden waarin innovatie en ondernemerschap kunnen gedijen van cruciaal belang.

Er zijn al enkele initiatieven om samenwerking aan te moedigen, bijvoorbeeld BioInnovate, waarmee iemand tijd door kan brengen met medische teams om zo behoeften te identificeren en oplossingen te ontwikkelen. Met deze technologie stimuleren ze snelgroeiende startups. Op dezelfde manier wil Enterprise Ireland, in samenwerking met de Mayo Clinic, 10 spin-outbedrijven creëren op basis van 20 succesvolle Amerikaanse medische technologieën.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om meer inzicht te krijgen in de globale Medtech-industrie.

Related Articles

Medtech

Novaerus gebruikt plasma om de luchtkwaliteit en herstelcijfers van patiënten te verbeteren

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter