Skip to main content
Hightech bouwprojecten Ireland in the news Tech Ireland Construction Nieuws

Export van Ierse bedrijven naar Nederland kent stevige groei

Tegen de achtergrond van de Brexit bracht een Ierse handelsmissie van high-tech bouwbedrijven eind oktober jl. een tweedaags bezoek aan Nederland. Pat Breen, de Ierse minister van handel en werkgelegenheid, leidde de handelsmissie. De handelsmissie illustreert het belang van de handelsrelatie tussen Ierland en Nederland, en beoogt versterking van de banden tussen de Ierse en de Nederlandse bouwsectoren.

Met alle onzekerheid rond de Brexit kijken Ierse bedrijven steeds meer naar Nederland. De Ierse minister van Handel hoopt dat de Brexit voor of op 31 januari zal plaatsvinden. Ongeacht wat voor regering er straks zit in Londen, na de verkiezingen die in het Verenigd Koninkrijk gaan plaatsvinden op 12 december. Dat vertelde hij in gesprek met Jesse Pinster, Europa-verslaggever van BNR. Luister hier naar het interview met minister Pat Breen en Patrick Torrekens.

Ierse high-tech bouwbedrijven maken in Nederland momenteel een groeispurt door, onder meer met de levering van een aantal grote datacenters en farmaceutische installaties. Vorig jaar verdubbelde de export van bouwoplossingen naar Nederland door aan Enterprise Ireland gelieerde bedrijven tot een waarde van 1,07 miljard euro. Nederland is qua omvang de tweede exportmarkt in de eurozone voor bedrijven die door Enterprise Ireland worden ondersteund.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter