Nieuws

Eurostat: Ierland heeft de meeste snelgroeiende ondernemingen

Onderzoek van Eurostat toont aan dat Ierland het hoogste percentage snelgroeiende ondernemingen van de EU heeft, hoger dan het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Hongarije en Bulgarije. Deze snelgroeiende bedrijven zijn een belangrijke factor voor de werkgelegenheid: in Ierland werkte in 2015 een op de vijf werknemers voor een snelgroeiende onderneming.

Eurostat, het officiële bureau van statistiek van de EU, definieert een snelgroeiende onderneming als een bedrijf dat qua medewerkers jaarlijks meer dan 10% groeit, gedurende minimaal drie jaar. Ierland is nu het EU-land met de meeste snelgroeiende ondernemingen. Ten opzichte van het vorige rapport is Ierland drie plaatsen gestegen.

Innovatie stimuleert groei

Een onderzoek van de OESO wees onlangs op de grote invloed van innovatie op de groeisnelheid van bedrijven. De OESO ontdekte bovendien dat snelgroeiende ondernemingen op hun beurt weer innovatie bevorderen. Dat Ierland de meeste snelgroeiende ondernemingen heeft, toont de sterke innovatiecultuur in het land. Op de Innovatiescorekaart van de Europese Commissie uit 2017 staan Ierse mkb-bedrijven ook al op de eerste plaats.

Twintig jaar investeren

Ierland heeft een open en dynamische economie die innovatiebevorderend werkt. Internationale bedrijven maken hier gebruik van door de innovaties van Ierse bedrijven voor hun eigen marktstrategie in te zetten, hun productiviteit te verhogen en hun productportfolio’s te verbeteren.

De bevindingen van Eurostat zijn te zien als het resultaat van twintig jaar investeren in wetenschap en technologie. De Ierse regering blijft prioriteit toekennen aan innovatie, bijvoorbeeld met de Innovation 2020-strategie. Een van de hoofddoelen daarvan is het garanderen dat bedrijven die in Ierland zijn gevestigd, het beter doen dan hun concurrenten in internationale markten. Volgens het Eurostat-onderzoek slagen zij daar inderdaad in.

 

 

Related Articles

Agritech

Met de evolutie van KEENAN wordt de cirkel gesloten dankzij de door technologie verder ontwikkelde slimme landbouw

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter