Skip to main content
Fintech Nieuws

Enterprise Ireland ruim vertegenwoordigd op fintech-evenement Money2020

Ierland is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste innovatieve hubs op het gebied van fintech. Op Money2020, de grootste fintech-conferentie van Europa, waren dan ook maar liefst zeventien door Enterprise Ireland gesteunde fintech-bedrijven aanwezig. Emily Gallen, senior marktadviseur bij Enterprise Ireland duikt in Ierland’s fintech portfolio.

Dit jaar vond van 7 tot en met 9 juni in Amsterdam de grootste fintech-conferentie van Europa, Money 2020, plaats. Zeventien fintech-bedrijven die onder de vlag van Enterprise Ireland vallen, reisden hiervoor af naar Amsterdam. Onder andere Fenergo, AssureHedge, Daon, ID-Pal, Transfermate en WhenThen exposeerden tijdens het evenement. Ook de Ierse Staatsminister voor Financiële Diensten Seán Fleming was aanwezig om de Ierse expertise en innovatie op het gebied van fintech te promoten binnen Europa en wereldwijd. “Enterprise Ireland ondersteunt veel Ierse fintech-bedrijven bij het betreden van de internationale markt, waarbij de eurozone in het bijzonder in trek is,” aldus Emily.

Digitaal betalingsverkeer onmisbaar
Emily: “Als gevolg van de coronapandemie heeft het digitale betalingsverkeer een vlucht genomen, waarmee ook de toepassing van fintech exponentieel is gegroeid. De toekomst zal draaien rond innovaties als cryptocurrencies, embedded finance en Anti-Money Laundering (AML). En dan hebben we het nog niet eens over de nieuwe innovaties die nodig zijn om het wereldwijde betalingsverkeer in goede banen te leiden”.

Ierland als innovatiehub
“In deze jaren heeft Ierland zich op de kaart weten te zetten als een van de belangrijkste spelers van de wereld op het gebied van fintech,” zegt Emily. “Van de top tien wereldwijde softwarebedrijven hebben acht hun Europese hoofkantoor gevestigd in Ierland. Ook is het de thuisbasis van meer dan 250 meest toonaangevende financiële dienstverleners wereldwijd. Enterprise Ireland investeert in de ontwikkeling van de Ierse fintech-sector en ondersteunt op dit moment meer dan 255 Ierse fintech-bedrijven bij uitbreiding naar de internationale markt.”

Makkelijk geld naar het buitenland overmaken
Emily legt uit: “Een voorbeeld hiervan is TransferMate, een B2B betalingstechnologiebedrijf uit het Ierse Kilkenny. Waar geld overmaken naar het buitenland vroeger een omslachtige taak was, introduceerde Transfermate naadloze, snelle en makkelijke internationale betalingen. De technologie van Transfermate stelt bedrijven in staat om wereldwijd geld in vreemde valuta te verzenden en te ontvangen. Het bedrijf is Ierland’s nieuwste ‘unicorn’, momenteel gewaardeerd op 1 miljard dollar.”

Iers fintech-bedrijf Fenergo neemt het Nederlandse Sentinels over
“Witwassen en financiële misdaad blijven belangrijke uitdagingen binnen de sector,” vervolgt Emily. “Fenergo, een andere door Enterprise Ireland gesteunde unicorn, neemt het voortouw in de strijd hiertegen door digitale oplossingen te bieden voor Know your Customer (KYC) en client lifecycle management (CLM). Het bedrijf heeft onlangs zijn AML-transactiemonitoringaanbod versterkt met de overname van de Nederlandse start-up Sentinels.” Sentinels ontwikkelt anti-witwas-software aan de hand van artificial intelligence, waarmee banken eventuele risico’s in het financiële gedrag van hun klanten eerder kunnen ontdekken. Emily: “Met de overname van Sentinels kan Fenergo een breder pakket aan software-oplossingen bieden.”

 

Neem contact op met Emily Gallen, Senior Market Advisor, ICT & Digital Technologies bij Enterprise Ireland Benelux, als je meer wilt weten over de fintech-portfolio van Ierland.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter