Medtech Nieuws

Het fundament leggen voor beter verbonden gezondheidszorg

Het lijkt een voor de hand liggend uitgangspunt: de patiënt moet in het middelpunt van de zorg staan. Maar in de praktijk is dit vaak allesbehalve het geval. In de patiëntenzorg is vaak noodgedwongen sprake van een one-size fits all aanpak, met vaste protocollen en procedures.

Innovatie in de Ierse medtechsector resulteert in nieuwe manieren om te voldoen aan de toenemende eisen van een steeds ouder wordende bevolking. Dit zorgt voor nieuwe demografische uitdagingen, zoals chronische ziekten en behoefte aan continue zorg. Een digitaal verbonden gezondheidszorgsysteem maakt het een stuk makkelijker om aan deze vraag te voldoen. Met behulp van technologie kunnen patiëntengegevens gekoppeld worden, en zijn de belangrijkste verzorgers in staat over te stappen naar een meer persoonlijke en effectieve aanpak gebaseerd op preventie en controle.

Hoe ziet de verbonden gezondheidszorg er vandaag uit?

Individuele verbonden gezondheidszorg kan grotendeels worden gerealiseerd met gewone devices zoals smartphones, smartwatches en tablets die zijn verbonden met bewakingsapps, medicatieschema’s en patiëntgegevens. De uitdaging hierbij is dat ze moeten worden geïntegreerd in de normale werking van een landelijk verbonden gezondheidszorgsysteem.

Het Ierse ecosysteem voor de gezondheidszorg staat er op dit punt goed voor en levert al innovaties voor de medische, biowetenschappelijke en gezondheidssector. De Ierse medtechsector is de laatste tien jaar exponentieel gegroeid. In 20 jaar is de omvang van de sector toegenomen van 50 tot 350 medtechbedrijven. Momenteel zijn 15 van top 20 producenten van medische apparatuur wereldwijd gevestigd in Ierland. In Ierland zijn er 38.000 personen werkzaam in deze sector: relatief het grootste aantal mensen van alle Europese landen, per hoofd van de bevolking.

Ierland beschikt over uitstekende onderzoeksfaciliteiten, waarbij bedrijven, onderzoeksinstellingen en medici nauw samenwerken. Daardoor biedt Ierland de industrie een perfect platform om onderzoek te starten, te innoveren en te blijven schalen. Ierland wordt beschouwd als een van de vijf wereldwijd opkomende hubs voor medische technologie.

De Ierse regering werkt momenteel aan de implementatie van een strategie onder de naam Innovation 2020, gebaseerd op twee decennia investeringen in wetenschap en technologie. Een van de belangrijkste doelen hiervan is dat bedrijven in Ierland hun concurrenten op internationale markten voorblijven. Een belangrijke concrete doelstelling van de strategie houdt in dat het aantal onderzoeksmedewerkers in de sector voor het eind van het decennium met 60% zal stijgen tot 40.000.

Zo kunnen Ierse startups in de verbonden gezondheidszorg inspelen op de trend bij lokale zorgverleners om over te stappen naar het intensieve gebruik van nieuwe technologie. Belangrijke beslissers gaan voor verandering en implementeren deze. De Ierse nationale Health Service Executive (HSE) werkt nauw samen met de sector om devices voor verbonden gezondheidszorg toe te laten en te implementeren in situaties waarin er duidelijke operationele of financiële voordelen voor zijn.

Daardoor blijkt het Ierse ecosysteem voor verbonden gezondheidszorg steeds productiever, waarbij overheidsinstellingen, academische onderzoeksinstellingen en gezondheidszorgorganisaties nauwer met de sector samenwerken dan ooit tevoren.

De in Ierland gevestigde European Connected Health Alliance heeft kantoren in meer dan 40 landen en bevordert en ondersteunt zo actief de plannen voor de verbonden gezondheidszorg. ECH Alliance-evenementen bieden investeerders, partners en startups het perfecte forum om in contact te komen met toonaangevende experts uit de publieke sector, het onderwijs, bij multinationals en het Ierse eco-systeem.

Ook Handels- en innovatiebureau Enterprise Ireland biedt ondersteuning aan de sector, onder andere in de vorm van Health Innovation Hubs Ireland (HIHI). HIHI faciliteert en versnelt de commercialisering van innovatieve gezondheidszorgoplossingen. De organisatie biedt bedrijven de kans pilots en klinische validatieonderzoeken uit te voeren en geeft gezondheidszorgdiensten toegang tot innovatieve producten, diensten en apparaten waar ze anders niet mee in contact zouden komen. HIHI gaat uit van de overtuiging dat samenwerking met het bedrijfsleven goed kan zijn voor patiëntenzorg, patiënttrajecten en resultaten; een belangrijke stimulerende factor voor verbonden gezondheidszorg.

Het ecosysteem zou niets zijn zonder de vaardigheden om te groeien. Door middel van het Connected Health Skillnet biedt de Irish Medtech Association kansen om te leren, te ontwikkelen en samen te werken. Dit innovatieve systeem is de reden waarom het Ierse voornemen om verbonden gezondheidszorg te leveren er ijzersterk voor staat .

Related Articles

Medtech

Novaerus gebruikt plasma om de luchtkwaliteit en herstelcijfers van patiënten te verbeteren

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter