© 2018 Foto: Nils van Houts ***FREE OF © FOR EDITORIAL USE***
Nieuws

Costo sluit overeenkomst met Eiratech Robotics

Ierse robottechnologie brengt logistieke revolutie

Amsterdam, 22 november 2018 – De Nederlandse logistiek specialist Costo heeft vandaag in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Ierse technologiebedrijf Eiratech Robotics, expert op het gebied van robotsystemen. De samenwerking maakt orderpicken met behulp van robots voor veel meer bedrijven mogelijk.  

Costo ontwikkelt creatieve maatwerkoplossingen voor opslag, transport en orderpicken. Daarmee verbetert het in Gorinchem gevestigde bedrijf intralogistieke processen, onder andere in de e-commerce en de warehousing sector. Dankzij de combinatie van slimme robots, pickstations, rekken en het Eiratech Robotics besturingssysteem kan dat proces in de juiste applicatie versneld worden. Essentieel in een tijd waarin consumenten verwachten dat online bestelde producten binnen 24 uur in huis zijn.

Zes keer meer picks per uur
Zeventig procent van de orderpick-tijd wordt verspild met lopen en zoeken naar goederen. De Eiratech Eirabot, een robot die wordt bestuurd via een draadloos netwerk, kan die verspilde tijd terugdringen en het aantal picks per uur verzesvoudigen in vergelijking met een conventioneel systeem. Een revolutie in het logistieke proces.

Costo Benelux-partner
De deal maakt Costo tot partner van Eiratech Robotics voor de Benelux en biedt het Ierse bedrijf tevens kansen in Duitsland. Patrick Torrekens is hoofd van Enterprise Ireland Benelux, het handelsagentschap dat Ierse bedrijven ondersteunt. Hij laat weten: “We zijn verheugd met deze deal tussen onze klant Eiratech Robotics en logistiek specialist Costo. Een grote Ierse innovatie vindt zijn weg naar markten die koploper zijn op het gebied van warehousing en distributie en waar grote behoefte is aan optimalisatie van het logistieke proces.”

Related Articles

Agritech

Met de evolutie van KEENAN wordt de cirkel gesloten dankzij de door technologie verder ontwikkelde slimme landbouw

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter