Nieuws

Concurrentievoordeel voor klanten met het meest innovatieve MKB van Europa

Wie de concurrentie aan wil gaan, moet innovatief zijn en ook op dit vlak voeren bedrijven uit het Ierse MKB in 2017 de ranglijst aan op het Europese Innovatie Scorebord van de Europese Commissie. Dit komt doordat ze een uitstekende staat van dienst hebben op het gebied van interne R&D, meer innovatieve producten introduceren en meer kennisintensieve banen scheppen ten opzichte van andere lidstaten. Overal ter wereld wenden klanten van Ierse bedrijven deze innovatie aan om efficiënter en productiever te werk te gaan en hun eigen productportfolio te verbeteren.

De Ierse overheid heeft de afgelopen twee decennia geïnvesteerd in wetenschap en technologie en met de huidige implementatie van de zogenaamde Innovation 2020-strategie blijft innovatie tot de speerpunten behoren. Een van de belangrijkste doelstellingen van dit plan is de garantie dat bedrijven die in Ierland zijn gevestigd beter presteren dan de concurrentie in buitenlandse markten. Een belangrijk streven hierbij is het aantal onderzoekers in het bedrijfsleven tegen het einde van dit decennium met 60% te laten toenemen naar 40.000.

Op onderzoeksvlak is de samenwerking tussen de Ierse staat en het bedrijfsleven ongeëvenaard. Met ondersteuning van de Ierse overheid waren wetenschappelijk onderzoekers vorig jaar betrokken bij 1036 samenwerkingsverbanden tussen bedrijven en hogeronderwijsinstellingen, waaronder 372 projecten die zijn goedgekeurd door het Technology Gateway-programma van Enterprise Ireland op technische universiteiten. Samen met overheidssubsidies voor onderzoek door de bedrijven zelf en aanzienlijke belastingvoordelen voor R&D heeft dit ertoe geleid dat innovatie tot de strategische kernwaarden van Ierse bedrijven is gaan behoren.

De 14 technologische centra van Enterprise Ireland, de 15 Technology Gateways en de 12 nationale SFI-onderzoekscentra zijn actief op baanbrekende gebieden als big data, farmaceutica, medische apparatuur, digitale content, nanotechnologie, duurzaam voedsel, smart-technologie en duurzame zee-energie. Bij al deze centra en gateways werken experten en ingenieurs uit de academische wereld en industrie samen aan onderzoek om cruciale kwesties het hoofd te bieden.

In Ierland hebben de belangrijkste specialisten op het gebied van innovatie volop de kans om ideeën en onderzoeken uit te wisselen. Een bijzonder instituut op dit vlak is Knowledge Transfer Ireland, dat als taak heeft het Ierse bedrijfsleven te helpen de juiste onderzoeken binnen het research-systeem te vinden.

Ierland heeft niet alleen wereldberoemde clusters op gebieden als biowetenschap in Cork en medische technologie in Galway, maar beschikt met de Silicon Docks in Dublin ook over een vooraanstaande Europese tech-hub. In deze clusters werken multinationals naast Ierse bedrijven en is kennisuitwisseling tussen universiteiten en het bedrijfsleven de norm geworden. Uit analyse van de Europese Commissie naar geschikte locaties voor uitwisseling van technische kennis, blijkt dat Ierland in de EU als geen ander onderzoek weet om te zetten in economische waarde.

Related Articles

Agritech

Met de evolutie van KEENAN wordt de cirkel gesloten dankzij de door technologie verder ontwikkelde slimme landbouw

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter