Ready for a Green Future

CITYSWIFT: een visie voor een groene toekomst

Stel je een wereld voor waarin mensen uit steden, buitenwijken en het platteland gelijke toegang hebben tot werk, scholen en winkelcentra. Het is een plek waar je gemakkelijk, voorspelbaar, schoon en snel van en naar je bestemming komt. In deze wereld maken rijk en arm gebruik van gedeeld transport, simpelweg omdat het de beste manier is om je te verplaatsen. En bovendien: de voertuigen zijn 100% elektrisch. Klinkt vergezocht? Niet voor het team van CitySwift. Deze vervoersinnovators geloven dat een schonere, groenere toekomst binnen handbereik ligt dankzij technologische vooruitgang op het gebied van transport.

Zo werkt CitySwift aan een groenere toekomst

Hoe draagt CitySwift bij aan deze visie? Eén woord: data. Met hun technologieplatform kunnen grote hoeveelheden informatie van vervoersnetwerken, waaronder bussen, trams en treinen, worden verzameld. Ze houden statistieken zoals passagiersaantallen, pieklocaties en -gebruik, vertragingen en meer in de gaten. Vervolgens ordent, analyseert en implementeert CitySwift deze data om vervoersautoriteiten twee grote voordelen te bieden: meer efficiëntie en een betere reizigerservaring.

Door vervoersmaatschappijen te helpen routes te optimaliseren, dienstregelingen aan te houden en drukte te voorkomen vergroot CitySwift het aantal mensen dat gebruik maakt van het openbaar vervoer. Bijvoorbeeld: elke 10% verbetering van de punctualiteit van bussen leidt tot 5% meer passagiers. In een stad als Londen, waar passagiers elke dag van de week meer dan zes miljoen busritten maken1, betekent dat 300.000 mensen extra die de bus kiezen in plaats van  hun eigen auto of een taxi. En de milieueffecten daarvan zijn aanzienlijk! Gedeeld vervoer is namelijk verreweg de duurzaamste manier om te reizen, want wegvoertuigen dragen voor 15% bij aan de totale wereldwijde CO2-uitstoot. Als iedereen de eigen auto zou inruilen voor het openbaar vervoer, zou de wereldwijde uitstoot van CO2 drastisch afnemen. En als je traditionele bussen al groen vindt, bedenk dan eens hoe milieuvriendelijk onze vervoerssystemen zouden zijn wanneer we overschakelen op gedeelde emissievrije voertuigen.

Nu al profiteren van een groene toekomst

De technologie van CitySwift wordt al gebruikt om te anticiperen op de overgang van dieselbussen naar 100% elektrisch. Verschillende klanten in het VK hebben al toegezegd deze overstap in de nabije toekomst te maken. Deze veranderingen vormen echter wel een logistieke uitdaging. Laadtijden en -locaties, chauffeurswissels, kilometers en energieverbruik maken de invoering stuk voor stuk ingewikkeld. Alles, van een heuvelachtig traject tot een warme dag, kan invloed hebben op de accu van een elektrische bus. CitySwift ziet dit als een mogelijkheid om data te verzamelen en informatie te geven voor routeplanningen voor elektrische bussen. Hun technologie wordt integraal onderdeel van de grootschalige uitrol van elektrische busvloten in het VK en elders. Dit is goed nieuws voor de toekomst van onze planeet. Voor het team van CitySwift is het verbeteren van het openbaar vervoer meer dan werk; het is hun missie.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter