Nieuws Innovatie

Bloomberg ziet Ierland opnieuw stijgen in de innovatierangschikking

Ierland is drie plaatsen gestegen in de Bloomberg Innovation Index 2018, de rankschikking van ‘s werelds meest innovatieve landen.

Van de 200 landen die zijn meegenomen in het samenstellen van de lijst, heeft Ierland de 13de plaats in de algemene rangschikking kunnen bemachtigen. Bovendien eindigde Ierland op de eerste plaats in subcategorieën ‘productie met toegevoegde waarde’ en ‘productiviteit’.

De Bloomberg Innovation Index 2018 toonde aan dat Europese landen sterk presteren op innovatievlak, met onder andere Frankrijk en Duitsland in de top 10 staan. Het Verenigd Koninkrijk blijft hangen op de 17de plaats. Zuid-Korea en Zweden behouden hun kopposities, Singapore vult de top 3 aan. De Verenigde Staten vallen dit jaar uit de top 10: het is de allereerste keer dat dit gebeurt sinds het 6-jarig bestaan van de lijst.

De verschillende landen ontvingen een score van 0-100, gebaseerd op zeven categorieën waaronder uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling en de concentratie aan hightech overheidsbedrijven. Tijdens het opstellen van de uiteindelijke lijst wogen alle categorieën even zwaar.

Deskundigen zoals Robert D. Atkinson, voorzitter van the Information Technology & Innovation Foundation in Washington DC, zeggen dat het succes van opkomende landen zoals Ierland te danken is aan “een slim en goed gefundeerd innovatiebeleid, zoals een interessant belastingvoordeel op vlak van Onderzoek & Ontwikkeling, meer overheidsfinanciering voor onderzoek en initiatieven die technologie commercialiseren.”

Gearóid Mooney, Divisiemanager voor Onderzoek en Innovatie bij Enterprise Ireland, het nationaal exportagentschap van Ierland, reageert: “Het is geweldig om Ierland te zien stijgen in de rangschikking. De prestaties van dit jaar liggen in lijn met Enterprise Ireland’s eigen data over de hoeveelheid geld dat Ierse bedrijven uitgeven aan innovatie: een bedrag dat sinds de recessie blijft stijgen. We focussen ons op kansen om marktgestuurde innovatie te stimuleren en zo Ierse bedrijven te ondersteunen. Onderzoek toont aan dat bedrijven die zich concentreren op innovatie sneller groeien dan bedrijven die dat niet doen.”

De rangschikking weerspiegelt de groeiende reputatie van Ierland op het vlak van innovatie, een belangrijk concurrentievoordeel voor de bedrijven die in het land gevestigd zijn. In november 2017 werd Ierland nog op de eerste plaats gezet voor vaardigheden en innovatie in de Fact Sheet van de Europese Commissie in 2017. Internationale klanten en partners van Ierse bedrijven maken gebruik van innovatie om hun efficiëntie en productiviteit te verhogen en hun productportfolio’s te verbeteren.

De 14 Technology Centres, 15 Technology Gateways en 12 Science Foundation Research Centres van Enterprise Ireland zijn gericht op geavanceerde gebieden zoals big data, farmaceutische producten, medische apparatuur, nanotechnologie, digitale content, duurzame voeding, smart technologies en duurzame energie op zee. In elk van deze centra werken wetenschappers en ingenieurs samen in de academische wereld en het bedrijfsleven om cruciale onderzoeksvragen aan te pakken.

De Ierse Overheid blijft innovatie op de eerste plaats zetten bij de implementatie van haar Innovation 2020-strategie. Op die manier bouwt ze voort op twee decennia van investeringen in wetenschap en technologie.

Related Articles

Agritech

Met de evolutie van KEENAN wordt de cirkel gesloten dankzij de door technologie verder ontwikkelde slimme landbouw

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter