Hand holding smartphone with stock graph
Talent Management Nieuws

9 innovaties op het gebied van werken op afstand

Hoewel onze manier van werken in de laatste jaren al een grote verandering heeft ondergaan, is de noodzaak om op afstand te werken voor velen nu in een stroomversnelling geraakt vanwege de Covid-19 crisis. Tijdens deze wereldwijde aardverschuiving biedt Ierse talent-technologie aan duizenden werkgevers en werknemers hulp bij de overgang van werken op kantoor naar werken aan de keukentafel. De progressieve, geglobaliseerde tech-sector in Ierland heeft een bijzonder innovatieve groep talent-techbedrijven gecultiveerd. Door hun slimme, disruptieve producten en diensten zijn bedrijven over de hele wereld in staat om werknemers aan te trekken, in te zetten, te begeleiden en vast te houden in deze onzekere tijd.

Steun voor werknemers
Ondanks dat werken op afstand bij bepaalde bedrijfstakken al een gangbare praktijk was geworden, vooral daar waar veel vraag is naar hoogopgeleid talent, is dit voor talrijke ondernemingen een geheel nieuw gegeven. Deze bedrijven moeten nu snel nieuwe technologieën implementeren om te zorgen dat hun werknemers zich kunnen aanpassen aan het werken thuis en tegelijkertijd productief kunnen blijven. Met talenttechnologie kunnen thuiswerkers in contact blijven met hun collega’s, hun welzijn in deze nieuwe routine handhaven en zich thuis via online cursussen bijscholen.

Voordelen voor werkgevers
Ondertussen kunnen werkgevers de Ierse technologie gebruiken om productief te blijven, hun werknemers inzetbaar te houden en hen te begeleiden, in te plannen en te betalen terwijl die op afstand werken. In sommige sectoren zal het personeelsbestand tijdelijk teruglopen, maar bedrijven die werkzaam zijn in de gezondheidszorg, detailhandel en andere frontline bedrijfstakken moeten nu heel snel personeel aanwerven. Talenttechnologie kan hen remote-technologie bieden waarmee zij potentiële werknemers kunnen selecteren en sollicitatiegesprekken kunnen voeren.

Hoe Ierse talent-techbedrijven kunnen helpen
De volgende negen Ierse ondernemingen bieden disruptieve technologieën die bedrijven kunnen gebruiken om hun werknemers en de manier waarop zij tijdens deze turbulente tijd werken, te begeleiden.

1. Wellola
Nu de gezondheidszorgstelsels vanwege het coronavirus zo enorm onder druk staan, is de optimalisatie van het prestatievermogen van verplegend personeel van essentieel belang. Wellola heeft met de Health Services Executive (HSE, de nationale gezondheidsautoriteit van Ierland) samengewerkt om een nieuwe online portal op te zetten waarmee huisartsen en zorgaanbieders mensen op afstand kunnen behandelen om zichzelf te kunnen beschermen tegen Covid-19.

2. Abodoo
Nu de hele wereld ineens gedwongen is om op afstand te werken, maakt Abodoo het mogelijk om wereldburgers te koppelen aan banen op afstand. Abodoo heeft inmiddels 23.000 leden in meer dan 60 landen. Het SaaS-platform van het bedrijf maakt gebruik van slimme afstemmingstechnologie die op basis van gegevensanalyse mensen aan functies kan koppelen. Dit houdt in dat bedrijven snel en kosteneffectief uiterst schaalbare, verspreide teams kunnen opzetten.

3. Sonru
Aangezien persoonlijke sollicitatiegesprekken voorlopig niet kunnen plaatsvinden, moeten recruiters nu kiezen voor virtuele oplossingen. Sonru is een bekroonde wereldleider op het gebied van asynchrone videosollicitatiegesprekken, waarbij zowel kandidaten als interviewers flexibiliteit hebben. En belangrijke pijnpunten zoals de inplanning van sollicitatiegesprekken, tijdzonebeperkingen, verspreide wervingsteams en verloren tijd vanwege no-shows behoren hiermee tot de verleden tijd.

4. Peptalk
Voor de bloei en het voortbestaan van ondernemingen is een hoog presterende bedrijfscultuur nodig. PepTalk is een platform voor personeelswelzijn waarmee de betrokkenheid van een team en de productiviteit en verbondenheid tussen organisaties op een leuke manier worden gestimuleerd. Peptalk richt zich op de prestaties van de gehele persoon om het potentieel van medewerkers te optimaliseren en helpt ondernemingen daarmee hun werkcultuur te vernieuwen en uitstekende bedrijfsresultaten te realiseren.

5. Workvivo
In crisistijden is interne communicatie van groot belang voor de betrokkenheid en geruststelling van medewerkers. Met de interne communicatieplatformen van Workvivo kunnen werknemers content op een activiteitenfeed lezen en posten en daar met een like of opmerkingen op reageren zoals ze dat ook op niet aan werk gerelateerde sociale netwerken doen. Daarnaast kunnen ze anderen via shoutouts herkennen, posten aan waarden en doelstellingen van het bedrijf koppelen, community’s opzetten en artikelen en evenementen publiceren.

6. FlexTime
Het is vooral nu belangrijk dat werkgevers flexibele werkafspraken en de veranderende behoeften van hun werknemers kunnen overzien. FlexTime biedt oplossingen voor de planning van flexibele werkafspraken, werktijden en aanwezigheid. Deze producten maken de noodzaak voor handmatige tracering overbodig en worden gebruikt door meer dan 400 klanten in ruim 5000 implementaties voor meer dan 200.000 gebruikers.

7. PulseLearning
Het is nu belangrijker dan ooit om de geestelijke gezondheid en het welzijn van werknemers te beschermen en zelfzorg te stimuleren. PulseLearning werd in 1999 opgericht en is inmiddels een bekroond leerbedrijf geworden dat tot de wereldwijde top 10 behoort. Het bedrijf heeft het programma ‘I Am Here’ ontwikkeld om een cultuurverandering binnen organisaties mogelijk te maken waarin teamleden weten dat het oké is om hulp te vragen en hoe ze dat kunnen doen.

8. Flexiwage
Financieel beheer is eigenlijk altijd al een uitdaging op zich. Flexiwage is integreerbaar met bestaande salarisadministratiesystemen en stelt werkgevers en werknemers in staat slimmere financiële beslissingen te nemen. Het uitbetalingsschema is daarmee volledig flexibel zodat werknemers kunnen bepalen welk moment voor hen het beste uitkomt en werkgevers in staat zijn de loonadministratie te consolideren, kosten te verlagen en financiële verantwoordelijkheid te promoten.

9. LearnUpon
Het blijft voor werknemers belangrijk om te leren en te trainen, ook als zij op afstand werken. LearnUpon is een krachtig learning management system (LMS) met een praktische benadering. Organisaties kunnen het platform gebruiken om hun leerdoelen te beheren, volgen en bereiken. Met ruim 1000 klanten over de hele wereld is LearnUpon één van de snelst groeiende LMS’s wereldwijd.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter