Nieuws

7,8% groei: Ierland heeft voor het vierde jaar op rij de snelst groeiende economie in de EU

Volgens schattingen van Ierland’s Central Statistics Office (CSO) groeide de Ierse economie met 7,8% van het bruto binnenlands product (bbp) in 2017. Dit maakt van Ierland de snelst groeiende economie van de Europese Unie en dit voor het vierde jaar op rij.

De economie groeide met 6,6%, gemeten volgens het bruto nationaal product (bnp).

Gemodificeerde Binnenlandse Vraag is een nieuwe maatregel om de verstorende effecten van buitenlandse multinationals in Ierland te verwijderen. Deze maatregel toonde een groei van 3,9%. Dit toont aan dat Ierse bedrijven nog steeds een sterke positie hebben.

De industriële productie steeg met 8,9%, met een uitzonderlijk sterke ICT-sector die 16,8% op haar naam kan schrijven.

De Persoonlijke consumentenuitgave groeide met 1,9%. Dit wordt beschouwd als een belangrijke barometer van de kracht van de binnenlandse economie. Consumentenuitgaven aan goederen steeg met 4,6%.

De betalingsbalans van Ierland had een overschot van €37,1 miljard, ofwel 12,5% van het bbp. Dit in vergelijking met een overschot van €9,1 miljard in 2016.

Uit de CSO’s Labour Force Survey, die gepubliceerd werd in maart, bleek dat de werkgelegenheid in Ierland steeg met 3,1% in het vierde kwartaal van 2017. Het totale cijfer bedroeg 2.231.000, dit is net iets minder dan de piek in 2007. Het cijfer wordt als belangrijk beschouwd, omdat analisten geloven dat de graad van tewerkstelling de beste manier is om de Ierse groei te meten.

De nieuwste bevindingen van het verslag over de Staat van de Europese Tech 2017 toonde aan dat Ierland de snelst groeiende bevolking in tech-medewerkers van Europa heeft.

In 2017 constateerde het Eurostat-onderzoek dat Ierland het hoogste percentage aan snelgroeiende ondernemingen in de EU heeft. Ierland staat op dat vlak boven het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Hongarije en Bulgarije.

Eerder dit jaar sprong Ierland drie plaatsen omhoog in de Bloomberg innovatie-Index 2018, een lijst van ’s werelds meest innovatieve landen.

Related Articles

Agritech

Met de evolutie van KEENAN wordt de cirkel gesloten dankzij de door technologie verder ontwikkelde slimme landbouw

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter