Hightech bouwprojecten Nieuws

2018: het jaar van het datacenter

John Hunt, Senior Market Adviser voor de bouwsector bij Enterprise Ireland, beschrijft de top-trends die de sector van de datacenters zullen vormen in 2018.

In een voortdurend veranderende digitale wereld veroorzaakt snelle technologische verandering de groei van datacenters. Hierdoor ontstaan er voorzieningen die groter, compacter, schaalbaarder en meer afgestemd zijn dan ooit tevoren.

Volgens een nieuw rapport van Enterprise Ireland, in samenwerking met Data Centre Dynamics Group, heeft de onverzadigbare honger van de bevolking naar veilige, verbonden mobiele informatie geleid naar de evolutie van ‘hyperscale’ voorzieningen. Deze hebben belangrijke gevolgen voor datacenteraanbestedingen, design en constructie.

Ierland is de koploper van verandering op dit gebied door zichzelf te vestigen als één van de meest invloedrijke datacenterknooppunten ter wereld. Microsoft, Google, Yahoo, HP en Dell EMC erkennen Ierlands expertise, innovatie en mogelijkheden om complexe datacenteroplossingen aan te bieden, waardoor Ierland een competitief voordeel krijgt.

Dit zijn de opkomende trends die je in 2018 in het oog moet houden:

1. Het groeiende belang van data

Terwijl cloud-technologieën, Internet of Things en 5G de vraag naar data blijven aanwakkeren, zal ook ‘digital twinning’ tussen de echte wereld en cyberwereld blijven groeien. Dit zal de ontwikkeling van ‘slimme’ gemeenschappen, dorpen en steden stimuleren wat de waarde van – en de vraag naar- data zal doen stijgen.

2. Overeenkomsten en connecties tussen hyper-scale voorzieningen en kleinere datacenters

Terwijl vorderingen in cloud-technologieën de drijvende krachten zijn achter het nieuwe datacenter-tijdperk, zijn er connecties tussen hyperscale en kleinere bedrijven. Zorg ervoor dat je deze overeenkomsten benut voor maximale impact.

3. De opkomst van edge computing

Bedrijven in de bouwsector moeten zich voorbereiden op een nieuw tijdperk van digitale verandering en edge computing, die momenteel snel aan terrein winnen.

4. Toekomstgerichte faciliteiten

Voor ondernemingen die hun interne datacenters willen outsourcen, is het belangrijk om processen te implementeren om datacentervoorzieningen beter te beheren.

Hou deze trends de komende maanden in het oog, want ze kunnen je helpen om je business vorm te geven.

Contacteer Patrick Torrekens, Senior Market Adviser bij Enterprise Ireland Benelux, om je Ierse partner vandaag nog te vinden.

Related Articles

Volg het Ierse voordeel voor de

Vul hieronder uw gegevens in om op de hoogte te blijven van de [sector]-voordelen van Ierland, uitgebreide succesverhalen van klanten te lezen en de perfecte [sector]-partner voor uw bedrijf te vinden.
    NU ABONNERENNU ABONNEREN

    Thank you

    for registering to our newsletter